Παναθηναϊκός: Γιατί ο Γιοβάνοβιτς προτιμά κάθε άλλον χαφ από τον Αλεξανδρόπουλο

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι το «αύριο» του Παναθηναϊκού. Όμως, συχνά μένει στον πάγκο για να παίξει ακόμα και ο φευγάτος Μαουρίσιο. Το Sportday.gr έψαξε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα…

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι το πιο σοβαρό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που έχει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκού. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει τα προσόντα και τον χαρακτήρα για να εξελιχτεί στον κορυφαίο σύγχρονο Έλληνα μέσο και να πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Αυτή είναι η κυρίαρχη άποψη για τον Αλεξανδρόπουλο και συχνά προκαλεί εντύπωση η επιμονή του Γιοβάνοβιτς να μην τον αρχίζει στην ενδεκάδα. Γιατί ο νεαρός μέσος δεν έπαιξε βασικός με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ούτε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Γιοβάνοβιτς προτίμησε τον Βιγιαφάνιες και ο Αλεξανδρόπουλος αντικατέστησε τον Αργεντινό μετά τον τραυματισμό του. Ενώ στην Ήπειρο, ο Σέρβος επέλεξε τον Μαουρίσιο και άφησε τον νεαρό Έλληνα στον πάγκο. Αποφάσεις που σχολιάστηκαν, αφού κανένας δεν αντιλαμβάνεται γιατί δεν έχει προτεραιότητα ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί το «αύριο» των «πράσινων».

 Γιατί ο Γιοβάνοβιτς μοιάζει να μην ασπάζεται την γενική γνώμη για τον Αλεξανδρόπουλο και δεν τον στηρίζει; Συν τις άλλοις, κατέφυγε μέχρι και στον Μαουρίσιο, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του τον Ιούνιο. Διότι φαντάζει ποδοσφαιρικά παράλογο να μην αγωνίζεται ο πιο εξελίξιμος παίκτης του Παναθηναϊκού και να του στερεί χρόνο ένας Βραζιλιάνος προχωρημένης ηλικίας, με αθλητικά κριτήρια.

Ο Παναθηναϊκός έρχεται πρώτος

Η απάντηση είναι απλή και το Sportday.gr την έμαθε… Ο Γιοβάνοβιτς δεν διαφωνεί καθόλου για την αξία του Αλεξανδρόπουλου. Πιστεύει και εκείνος πως ο ποδοσφαιριστής του έχει τις προδιαγραφές για μία σπουδαία καριέρα. Ωστόσο, κρίνει πως ο 21χρονος μέσος πρέπει να βελτιωθεί στην τακτική συμπεριφορά του και στις επιλογές του στη ροή του 90λεπτου.

Φυσικά, ο πρώτος ο οποίος ξέρει τα «πιστεύω» του Γιοβάνοβιτς, είναι ο ίδιος ο Αλεξανδρόπουλος. Ο Σέρβος έχει μιλήσει με τον παίκτη του και τον συμβουλεύει συχνά. Επίσης, ενήμεροι για τη διαχείριση του Αλεξανδρόπουλου είναι οι άνθρωποι του Τριφυλλιού και εμπιστεύονται την κρίση του προπονητή τους.

Επιπροσθέτως, κανένας μικρός δεν πρέπει να νιώθει βασικός και αναντικατάστατος στον Παναθηναϊκό. Το λάθος που συνέβη με την προηγούμενη φουρνιά της ακαδημίας, δεν πρέπει να επαναληφθεί. Όταν οι νεαροί με μερικές συμμετοχές, είχαν την πεποίθηση πως η ενδεκάδα έπρεπε να αρχίζει από εκείνους. Βέβαια, στην πορεία τους κανένας δεν απέδειξε ότι είχε δίκιο…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News