ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιατί αργεί να κάνει μεταγραφές

Το Sportday.gr εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός καθυστερεί να φέρει παίκτες, αν και ξέρει τις θέσεις που θέλει να ενισχύσει και έχει προκαθορισμένο μπάτζετ.

Το Sportday.gr εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός καθυστερεί να φέρει παίκτες, αν και ξέρει τις θέσεις που θέλει να ενισχύσει και έχει προκαθορισμένο μπάτζετ.

Το ημερολόγιο δείχνει 26 Ιανουαρίου και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος λήγει στις 31 του ίδιου μήνα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανακοινώσει ούτε μία μεταγραφή, παρότι θέλει να καλύψει τρία κενά (εξτρέμ, κεντρικός χαφ και αριστερός μπακ) και αναμφίβολα, τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά. Διότι επί της ουσίας, θα έχει πέντε 24ωρα για να ενισχύσει το ρόστερ του.

Αναμφίβολα, το Τριφύλλι βαδίζει προς ένα φινάλε θρίλερ, αφού πρέπει να «τρέξει» προκειμένου να ολοκληρώσει τις κινήσεις του. Μία κατάσταση που θυμίζει έντονα αυτό που συνέβη στις 31 Αυγούστου, όταν η μεταγραφή του Σεμπάστιαν Παλάσιος έπαιξε με… το χρονόμετρο. Γιατί τα τελευταία έγγραφα για τη συμφωνία έφτασαν από την Αργεντινή στην ΠΑΕ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Τώρα, τα πράγματα ίσως να είναι πιο δύσκολα, αν αντί για μία εκκρεμότητα, είναι ανοιχτές δύο ή τρεις. Στις 31 Αυγούστου του 2021, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πάλευαν μόνο με την υπόθεση του Παλάσιος. Την Τρίτη δεν αποκλείεται να διαχειρίζονται περισσότερες.

Ο Παναθηναϊκός πρόλαβε με Παλάσιος, δεν πρόλαβε με Μεντόσα

Εύλογα, ο κόσμος του Τριφυλλιού απορεί γιατί για δεύτερη συνεχόμενη μεταγραφική περίοδο, ο Παναθηναϊκός παίζει με τη φωτιά. Μπορεί τον Αύγουστο να πρόλαβε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Παλάσιος από την Ιντεπεντιέντ, όμως στις 31 Ιανουαρίου του 2021, δεν πρόλαβε την απόκτηση του εξτρέμ Στίβεν Μεντόσα από την Αμιέν, αφού… το σύστημα σφύριξε λήξη.

Η απορία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν πριν από μερικές ημέρες γνωστοποιήθηκε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του δυναμικού. Είναι ένα ποσό επαρκές για το συγκεκριμένο τάιμινγκ, με το οποίο προστίθενται στο ρόστερ ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας. Η απάντηση σε αυτή την απορία έχει δύο σκέλη…

Τα δύο σκέλη της απάντησης για τις μεταγραφές

Αφενός, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δυσκολεύεται να επιλέξει παίκτη. Ο Σέρβος ακολουθεί μία χρονοβόρα διαδικασία τσεκαρίσματος κάθε λεπτομέρειας: το ιστορικό των τραυματισμών, τον χαρακτήρα, τα αγωνιστικά στοιχεία. Ο Ιβάν τα ψάχνει όλα και τα αναλύει διεξοδικά. Αυτό παίρνει χρόνο και μοιραία, επειδή διακατέχεται και από μία ανασφάλεια μήπως υποπέσει σε λάθος επιλογή, καθιστούν τον Γιοβάνοβιτς διστακτικό.

Αφετέρου, ο Παναθηναϊκός δεν έχει αναπτύξει υποδομές για να βοηθήσουν τον προπονητή. Η ομάδα δεν έχει οργανωμένο δίκτυο σκάουτινγκ, που θα προσφέρει στον προπονητή πληθώρα επιλογών και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Ούτως ώστε να τις αναζητά ο ίδιος από τις προσωπικές γνωριμίες του. Άρα, ο Γιοβάνοβιτς αναπληρώνει ελλείψεις στο οργανόγραμμα της εταιρίας και καθυστερεί στη λήψη των αποφάσεων.

Αυτός ο συνδυασμός επιφέρει την καθυστέρηση στις μεταγραφές. Το ιδανικό για τον Γιοβάνοβιτς θα ήταν να έχει τους νέους παίκτες υπό τις οδηγίες του από την 1η Ιανουαρίου. Ίσως στο μέλλον αυτό να συμβεί. Όταν ο Σέρβος θα προπονεί αρκετό καιρό τον Παναθηναϊκό, το σκάουτινγκ που τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούνιο, θα αποδώσει και θα έχουν καταρτιστεί εγκαίρως λίστες με αρκετά ονόματα σε κάθε θέση…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News