Παναθηναϊκός: Από ποια θέση επιστρέφει στην Ευρώπη, τι τον περιμένει στα προκριματικά

H εξασφάλιση της συμμετοχής στα προκριματικά του Europa Conference League είναι ένας στόχος για τον Παναθηναϊκό. Η πρόκριση μέχρι τους ομίλους, θα είναι μία άλλη πιο απαιτητική διαδικασία.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», προκειμένου να εξασφαλίσει μαθηματικά την επιστροφή του στην Ευρώπη. Με την κατάκτηση των τριών βαθμών, δεν ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα του Άρη και της ΑΕΚ και θα… ξεσκονίσει το διαβατήριο του οριστικά και αμετάκλητα.

Η συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League δεν συνιστά μεγάλη επιτυχία για τον Σύλλογο. O Panathinaikos έχει διακριθεί στο Champions League και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, επομένως οτιδήποτε άλλο δεν συγκρίνεται με τα επιτεύγματα του παρελθόντος.

Ωστόσο, ρεαλιστικά μιλώντας, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μία πενταετία που δεν έβγαινε εκτός συνόρων και η επάνοδος δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Για αυτό, η ευρωπαϊκή παρουσία έχει σημασία για το Τριφύλλι και πρέπει να έχει αντίκρισμα με προκρίσεις και με μάζεμα πόντων.

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

 

Βατά τα πρώτα βήματα του Παναθηναϊκού 

Εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν… αυτοκτονήσει το Σάββατο, τότε θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στον Β’ προκριματικό γύρο του Conference League. Με τα δύο παιχνίδια να έχουν προγραμματιστεί για τις 21 και 28 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Λόγω της πενταετούς αποχής του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός έχει στη βαθμολογία της UEFΑ μόνο τους βαθμούς από τον εθνικό συντελεστή: 5.640. Και κατέχει την 218 θέση στη σχετική κατάταξη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Σε αυτή τη φάση θα πάρουν μέρος 90 ομάδες, είτε με απ’ ευθείας τοποθέτηση όπως οι ελληνικές, είτε με πρόκριση από τον Α’ προκριματικό. Στην κλήρωση που θα διενεργηθεί, ο Παναθηναϊκός θα συμπεριληφθεί στους ισχυρούς και δεν αναμένεται να έχει πολύ δύσκολο αντίπαλο, αφού τα γκρουπ αποτελούνται από τις υπανάπτυκτες ποδοσφαιρικά χώρες.

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

 

O Παναθηναϊκός θέλει βοήθεια της τύχης 

Για να φτάσει στη φάση των ομίλων, ο Παναθηναϊκός πρέπει να περάσει από τρεις προκριματικούς γύρους. Στον Γ’, εφόσον προκριθεί από τον Β’, το Τριφύλλι το πιθανότερο είναι πως θα λογίζεται ως ανίσχυρο. Ο Παναθηναϊκός, έχει μερικές πιθανότητες για ισχυρός, αλλά δεν είναι το επικρατέστερο ενδεχόμενο. Εδώ μετέχουν 54 ομάδες και ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται, αφού συμμετέχουν απ’ ευθείας εκπρόσωποι από την Πορτογαλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Σκωτία. Οπότε, είναι και θέμα τύχης…

Πριν τους ομίλους, μεσολαβούν τα Play Off της διοργάνωσης. Εάν ο Παναθηναϊκός πάρει την πρόκριση από τον Γ’ προκριματικό, τότε στην κληρωτίδα θα μπει ως ανίσχυρος. Είναι προφανές ότι εδώ το επίπεδο ανεβαίνει σημαντικά και στη διαδικασία θα προστεθούν ομάδες από την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Άρα, εξαρτάται από την κλήρωση το πόσες πιθανότητες θα έχει το Τριφύλλι για να περάσει στους ομίλους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News