Παναθηναϊκός: Ο Αλεξανδρόπουλος κι άλλοι πέντε «πράσινοι» στις κλήσεις των εθνικών ομάδων

Έξι παίκτες από την μεγάλη ομάδα και τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού κλήθηκαν στις Εθνικές Ομάδες Ανδρών, Ελπίδων και και Παίδων με την κλήση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου να ξεχωρίζει.

Ο Έλληνας μέσος είναι ο μοναδικός παίκτης του «τριφυλλιού» που κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών για τα δύο φιλικά που θα δώσει η Εθνική μας ομάδα απέναντι σε Ρουμανία (25/03-20:15) και Μαυροβούνιο (28/03-21:00), παρ’ ότι είναι μόλις 20 ετών. Αυτή δεν είναι η πρώτη του κλήση, αφού ο νεαρός έχει ήδη ντεμπουτάρει με την γαλανόλευκη σε φιλικό κόντρα στην Ονδούρα πριν από περίπου ένα χρόνο (28/03/2021).

Ο Φώτης Ιωαννίδης από την πρώτη ομάδα των «πρασίνων» και οι Ανδρέας Αθανασακόπουλος και Γιάννης Σαρδέλης από τον Παναθηναϊκό Β’ κλήθηκαν στην Εθνική Ελπίδων για τα παιχνίδια που θα δώσει με Λιχτενστάιν (25/03) και Πορτογαλία (29/03) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας σέντερ φορ, που έφτασε κοντά και στην κλήση για το κλιμάκιο των ανδρών, έχει ήδη 7 συμμετοχές και 2 γκολ με την Κ21. Ο Αθανασακόπουλος από την άλλη έχει μόλις 1 συμμετοχή με την Κ21 ενώ ο Σαρδέλης 4 με 2 γκολ.

Τέλος, οι Χρήστος Λιατίφης και Δημήτρης Καλοσκάμης κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων από τον Αλέξανδρο Αλεαξιάδη για τις υποχρεώσεις της ομάδας στο 1ο όμιλο της Elite φάσης για την πρόκριση στα τελικά του αντίστοιχου Euro.

Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σλοβακία (24/03), Ουγγαρία (27/03) και Ολλανδία (30/03).

Αναλυτικά οι κλήσεις των παικτών του Παναθηναϊκού στις εθνικές ομάδες:

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Εθνική Ανδρών)

Ανδρέας Αθανασακόπουλος (Εθνική Ελπίδων)

Γιάννης Σαρδέλης (Εθνική Ελπίδων)

Φώτης Ιωαννίδης (Εθνική Ελπίδων)

Χρήστος Λιατίφης (Εθνική Παίδων)

Δημήτρης Καλοσκάμης (Εθνική Παίδων)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News