Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ρίψεις φωτοβολίδων, απόπειρα ντου και... άναψαν τα αίματα στο ΟΑΚΑ

Περίπου μία ώρα πριν από την έναρξη του τελικού, οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς επεισόδια, είναι φαγητό χωρίς αλάτι… Περίπου μία ώρα πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, σημειώθηκαν οι… εθιμοτυπικές φασαρίες. Το λες και κατάντια για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που αδυνατεί να διοργανώσει έναν τελικό γιορτή. 

Και δεν μπορεί να το πράξει ούτε σε μια χρονιά που η ελληνική κοινωνία θρήνησε την απώλεια ενός νέου παιδιού που έπεσε δολοφονημένος στο έλεος της οπαδικής βίας. Ούτε ο Άλκης Καμπανός δεν κατάφερε τελικά να μας βάλει μυαλό… 

Οπαδοί του Παναθηναϊκού που κάθονταν στο κάτω διάζωμα του «Σπύρος Λούης», άρχισαν χωρίς λόγο να πατάνε καθίσματα και αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ.

Εκείνοι αντέδρασαν και έριξαν χημικά, για να διαλύσουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Η Θύρα άδειασε, αφού η ατμόσφαιρα από τα χημικά έγινε αποπνικτική, ενώ αρκετοί φίλαθλοι έφυγαν από την έξοδο και δύσκολα θα επιστρέψουν. Για πολλοστή φορά υγιείς φίλαθλοι έπεσαν θύματα των στρατών των χουλιγκάνων στους οποίους οι ίδιες οι ΠΑΕ επιλέγουν να μοιράζουν τα εισιτήριά τους στους τελικούς. 

Η ένταση κράτησε για περίπου ένα τέταρτο, αφού στη συνέχεια έσπευσαν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του ματς και κάποιοι πιο ψύχραιμοι συνδεσμίτες, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σε ένα μικρότερο βαθμό, η ένταση δεν έχει «σβήσει», αλλά η έναρξη της προθέρμανσης του Παναθηναϊκού απέσπασε την προσοχή στο αγωνιστικό κομμάτι.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News