ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 4-0: Βλέπει στο βάθος κούπα και... το μάτι του γυαλίζει!

Ο καταιγιστικός Παναθηναϊκός καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο και με το 4-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας σκέφτεται από τώρα τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος και με καταιγισμό τερμάτων έφτασε στο επιβλητικό 4-0 που τον στέλνει… από τώρα στα ημιτελικά.

Σκορ πρόκρισης με ωραία μπάλα και χωρίς άγχος ήθελε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, για να αποδείξει το ρόλο του φαβορί. Το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν ό,τι καλύτερο για τους “πράσινους” που με επαγγελματικό τρόπο κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους και με σοβαρότητα να φτάσουν σε… σκορ πρόκρισης από τα πρώτα 45 λεπτά!

O Παναθηναϊκός κατέβηκε στη Λεωφόρο με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διούδης, Σάρλια, Παλάσιος και Καρλίτος τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, αντί των Μπρινιόλι, Βέλεθ, Βιτάλ και Μακέντα αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη ο Περικλής Αμανατίδης έχει εκτός αποστολής τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη δείχνοντας ξεκάθαρα πως στόχος δεν είναι η διάκριση στο κύπελλο, αλλά η μάχη στη Super League 2.

Ο χορός των γκολ για τους γηπεδούχους άρχισε από νωρίς και συγκεκριμένα από το 6ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στην πρώτη του τελική στο παιχνίδι με τον Βιτάλ, ο οποίος στο 20ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια πήραν σειρά Αϊτόρ και Καρλίτος για να κλείσουν με το επιβλητικό 4-0 το πρώτο μέρος. 

Στο 32′ ο Αϊτόρ, μετά από δύο ασίτε, πέτυχε το τρίτο γκολ του τριφυλλιού και στο 42′ ο Καρλίτος, στην επανεμφάνισή του στο βασικό σχήμα, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Κώτσιρας έβγαλε εξαιρετικά ασίστ με σκάψιμο και ο Καρλίτος με εκπληκτικό ψιλοκρεμαστό -χωρίς να κοιτάζει προς το τέρμα- δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκέκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενες οι αλλαγές από τις δύο ομάδες -ειδικά από πλευράς Αμανατίδη- κάτι που έφερε αλλαγή και στην εικόνα του αγώνα. Όχι ότι ο Παναθηναϊκός έχασε τον έλεγχο, αλλά η Αναγέννηση βελτιώθηκε στο ανασταλτικό κομμάτι και βοηθήθηκε γενικώς από την (λογική) πτώση του ρυθμού στην αναμέτρηση.

Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε βάρος περισσότερο στη διαχείριση (κάτι λογικό μετά το εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο), αφού ακολουθεί μία δύσκολη σειρά αγώνων στο πρωτάθλημα. Γκολ πάντως πέτυχε ο Παναθηναϊκός, στο 64′, με τον Καρλίτος, αλλά… τα νύχια του ήταν οφσάιντ (μετά από έλεγχο VAR και με τη γραμμή) όπερ σημαίνει ότι το 4-0 παρέμεινε. Και παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων που ανέβαζαν ρυθμό όποτε ήθελαν και δημιουργούσαν τελικές όποτε ήθελαν.

Το θριαμβευτικό τελικό αποτέλεσμα προφανώς δεν θέτει θέμα συζήτησης για την πρόκριση. O Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά του, ο Γιοβάνοβιτς έκανε διαχείριση των παικτών και πλέον η προσοχή στρέφεται ξανά στο πρωτάθλημα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (62′ Λούντγκβιστ), Βιτάλ (46′ Παλάσιος), Αϊτόρ (76′ Σάντσες), Καρλίτος (67′ Ιωαννίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Κουτρομάνος (69′ Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46′ Μπάλας), Γκόλιας, Μπενγκόα (69′ Ξέρρας), Γκίνη, Μανιός (46′ Λαρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46′ Καρανίκας)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News