Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-0: Παναιτωλικός-όνειρο, Παναθηναϊκός... εφιάλτης!

Ο εξαιρετικός Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού και τον έβαλε… σε μπελάδες στη μάχη για τα πλέι οφ της Super League.

Ο εξαιρετικός Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο και τον έβαλε… σε μπελάδες στη σκληρή μάχη για την εξαδα και τα πλέι οφ της Super League.

Ο Παναθηναϊκός (χωρίς Παλάσιος και Ιωαννίδη στο αρχικό σχήμα, αλλά βασικό τον Καρλίτος) πήγε να παίξει στον Αγρίνιο ακόμη ένα “τελικό” απέναντι σε μία ομάδα που αυτή την περίοδο έχει το μομέντουμ. Διπλό στην έδρα της ΑΕΚ, νίκη επί του Ολυμπιακού, ήττα στη ρεβάνς στην παράταση, εμφατικό διπλό στο Ηράκλειο. Με λίγα λόγια ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς που μπήκε εξ αρχής για να ψάξει το γκολ.

Και το έκανε. Το έκανε κυρίως με τον Αϊτόρ, τον κύριο εκφραστή των περισσότερων προσπαθειών του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. To παιχνίδι είχε ρυθμό και ένταση -σε αυτό βοήθησαν οι γηπεδούχοι- αλλά δεν είχε γκολ. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είχε καθαρές ευκαιρίες, δεν είχε τη μεγάλη φάση. Συνολικά οι «πράσινοι» είχαν οκτώ ενέργειες στην περιοχή του Ανέστη, οι επτά από τα δεξιά με Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς και Καρλίτος. Ο Παναιτωλικός από την άλλη δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην εστία του Διούδη αν και σε κάποιες περιπτώσεις του έφερε περισσότερο άγχος.

Στο 40ο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ, αλλά Σιδηρόπουλος και VAR το πήραν πίσω. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς σκόραρε μετά από κόρνερ του Αϊτόρ και κεφαλιά πάσα του Βέλεθ προς τον Σάρλια ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Σιδηρόπουλος ακύρωσε το γκολ -αφού ελέγχθηκε η φάση και από το VAR, καθώς θεώρησε πως η μπάλα πριν το γύρισμα του Βέλεθ είχε βγει.

Στο δεύτερο μέρος τακτικές και συστήματα κατέληξαν στα σκουπίδια όταν ο Παναιτωλικός με εκπληκτικό τρόπο άνοιξε στο σκορ. Κι αν είναι η μοίρα μου σακαταμένη, που λέει και το τραγούδι, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει το σκορ από το πουθενά όταν στο 47′ ο Μεντόσα έκανε το 1-0 με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ.

Το γκολ θόλωσε τους φιλοξενούμενους και έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που ξεδίπλωσαν πολλές από τις αρετές τους και έχοντας το μομέντουμ απείλησαν κι άλλες φορές την εστία του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, βρήκε τα πατήματά του όταν ο Γιοβάνοβιτς έριξε τον Παλάσιος στον αγώνα, αλλά και τον Ιωαννίδη. Ο πρώτος έδωσε επιθετική πνοή στους “πράσινους” που έψαχναν εναγωνίως την ισοφάριση για να διεκδικήσουν την ανατροπή. Στο 73ο λεπτό θα μπορούσε να γίνει το 1-1 αν ο Καρλίτος δεν αστοχούσε από την άσπρη βούλα. Ο Ισπανός ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης, αλλά ο Ανέστης βγήκε νικητής σε αυτή τη σύντομη μονομαχία, κρατώντας το 1-0.

Το ματς έγινε θρίλερ, όπως ήταν αναμενόμενο, ροντέο για να το θέσουμε καλύτερα, με τον Παναθηναϊκό να παίζει όλο ψηλά και τον Γιοβάνοβιτς… να αλλάζει συνεχώς θέσεις στον Αϊτόρ μήπως δει προκοπή Από την άλλη, ο Παναιτωλικός ήταν… φαρμάκι στις αντεπιθέσεις και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους.

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες σε… νεκρό χρόνο, ο Παναθηναϊκός δεν γλίτωσε την ήττα και ο Παναιτωλικός -με ήρωα και τον Ανέστη που έβγαλε το πέναλτι- πήρε ακόμα μία σπουδαία νίκη την τρέχουσα σεζόν, αποδεικνύοντας ότι είναι μία ομάδα σε ανοδική πορεία.

Oι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Μάρτενσον (80′ Αντούνες), Μεντόζα (80′ Ντίας), Νταγκό (69′ Καρέλης), Μόρσει (69′ Ντουάρτε), Βέργος (91′ Γιούι)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καρλίτος (87′ Χατζηγιοβάνης), Σάντσες (83′ Κώτσιρας), Πέρεθ, Βιγιαφάνες, Αϊτόρ, Σαρλιά, Γκατσίνοβιτς (62′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62′ Παλάσιος).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News