Μακέντα στο sportday.gr: «Όταν ο Παναθηναϊκός παίζει τελικό, πρέπει να πάρει το τρόπαιο»

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε στο Sportday.gr για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν έχει τόσο μεγάλη συμβολή στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού, αφού για καιρό απουσίαζε λόγω προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, ο Ιταλός στράικερ είναι από τους παίκτες που έζησαν όλη την προσπάθεια από το ναδίρ, μέχρι την επιστροφή στην Ευρώπη και η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα έχει τη σημασία της.

Ο Κίκο μίλησε στο Sportday.gr για τα συναισθήματα του, που έπαιξε βασικός ξανά μετά από τέσσερις μήνες, το κλίμα στην ομάδα μετά την οριστική έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φυσικά, τον επικείμενο τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Με τον Μακέντα να επισημαίνει πως η κατάκτηση του τροπαίου είναι υποχρέωσεις για τους «πράσινους», αλλά και η κατάληψη της δεύτερης θέσης να έχει πολύ μεγάλη σημασία για το ψυχολογικό σκέλος στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μακέντα:

– Πως νιώθεις που μετά από τέσσερις μήνες έπαιξες και πάλι βασικός;

«Το είχα πολύ μεγάλη ανάγκη. Είναι μία δύσκολη χρονιά για μένα, έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά και δεν ήμουν υγιής. Είχε έναν τραυματισμό και μόλις αποθεραπεύτηκα, νόσησα με κορωνοϊό και έχασα προπονήσεις. Αυτό με πήγε πίσω, θα είχε ανακτήσει τη φόρμα μου πιο νωρίς. Χρειάζομαι χρόνο για να επανέρθω, βέβαια η σεζόν τελειώνει, αλλά ήθελα να βοηθήσω».

– Θα προλάβεις να ανακτήσεις τη φόρμα σου και να βοηθήσεις στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ;

«Ο προπονητής με εμπιστεύεται, μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω και να αποδείξω ότι μπορώ να προσφέρω στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ειδικά στον τελικό θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πάρει το τρόπαιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα».

«Η Ευρώπη είναι ο φυσικός χώρος του Παναθηναϊκού και πρέπει να τον κρατήσουμε εκεί»

– Είσαι ένας παίκτης που έζησες από την αρχή όλη αυτή την προσπάθεια της ομάδας να ανακάμψει και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Πως νιώθεις απόψε;

«Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα. Είχαμε μία καλή σεζόν, με σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες, αλλά όλοι κάναμε τη δουλειά μας. Το προπονητικό επιτελείο, οι παίκτες, η διοίκηση, όλοι βοηθήσαμε ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο φυσικός χώρος του και πρέπει να τον κρατήσουμε εκεί».

– Υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθείτε επειδή βγήκατε στην Ευρώπη και να παρουσιαστείτε πιο χαλαροί στον τελικό;

«Απόψε πετύχαμε τον πρώτο στόχο. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό, όμως ακόμα δεν έχουμε τελειώσει».

– Πως αντιμετωπίζεις αυτή την επιτυχία της ομάδας, σε σύγκριση με την ιστορία και το μέγεθος που έχει ο Παναθηναϊκός;

«Ξέρω ότι η ιστορία του Παναθηναϊκού είναι γεμάτη τίτλους και επιτυχίες. Οπότε, η έξοδος στην Ευρώπη δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό. Όμως, για εμάς έχει αξία και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία μας για να πάμε τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο ψηλά».

– Πνευματικά, νιώθεις ότι ο Παναθηναϊκός συνολικά είναι έτοιμος να διεκδικήσει το τρόπαιο. Γιατί τα τελευταία χρόνια δεν βρέθηκε σε αυτό το σημείο.

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο έτοιμοι από κάθε άλλο σημείο της σεζόν. Πλέον, έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε νικήσει σε ντέρμπι, δεν φοβόμαστε κάποιον αντίπαλο. Πριν λίγους μήνες δεν είχαμε αυτά τα αποτελέσματα, οπότε έχουμε ωριμάσει. Το Κύπελλο θα κριθεί σε 90 λεπτά».

«Θέλω να πάμε στην Τούμπα και να κερδίσουμε. Έχει σημασία η δεύτερη θέση για εμάς, είναι μια θέση πιο κοντά στην κορυφή»

– Έχετε παίξει αρκετές φορές με τον ΠΑΟΚ. Πως τον περιμένεις στον τελικό;

«Ξέρουμε τον ΠΑΟΚ, είναι ένας ισχυρός αντίπαλος και έχει διακριθεί σε αυτή τη διοργάνωση. Όμως, η ιστορία του Παναθηναϊκού επιτάσσει όταν πας στον τελικό του Κυπέλλου, να το κατακτήσει. Αυτός είναι ο στόχος μας».

– Έχει διαφορά για σένα σε ποια θέση θα τερματίσει ο Παναθηναϊκός;

«Για μένα, ναι, έχει σημασία. Εγώ θέλω να πάμε εκεί και να νικήσουμε. Αν νικήσουμε, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει δεύτερος και αυτό θα είναι μία ψυχολογική ώθηση. Και είναι μία θέση ακόμα πιο κοντά στην κορυφή».

– Θα επηρεάσει το ένα παιχνίδι το άλλο, επειδή παίζετε ξανά σε τέσσερις μέρες;

«Θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ δύο φορές, στην Τούμπα και στον τελικό. Θέλουμε να νικήσουμε και στα δύο ματς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικάει παντού. Αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να αποκτήσουμε».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News