ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ: Ένας έμπειρος MVP στο «τριφύλλι»

Το highlight της καριέρας του και η… μαχαιριά στον Γκατούζο και η συγγνώμη στον Ντοναρούμα, η ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος και το έξτρα κίνητρό του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Μια ζωή στα γήπεδα. Bήμα βήμα, σκαλί σκαλί. Μέχρι να τραβήξει το ενδιαφέρον της μεγάλης Γιουβέντους και να τον αποκτήσει τελικά τον Ιούλιο του 2015, δαπανώντας σχεδόν 2 εκ. ευρώ. Και ας μη φόρεσε ποτέ τη φανέλα της. Ωστόσο, ακόμα και ως… δανεικός, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, έδωσε μια καλή αφορμή στους οπαδούς της να πανηγυρίσουν ένα βράδυ του Δεκέμβρη του 2017.

Η «μαχαιριά» στον Γκατούζο και η κατάθεση ψυχής  

«Ήταν το γκολ ενός τερματοφύλακα, όχι ενός επιθετικού, ζητώ συγγνώμη από τον Ντοναρούμα, γιατί παίζουμε στην ίδια θέση. Μια μέρα θα πω στα παιδιά μου ότι σκόραρα μπροστά του. Σε 10 χρόνια θα μιλάμε για τον Τζίτζιο όπως κάνουμε τώρα για τον Μπουφόν», είχε πει μετά το γκολ που πέτυχε ως παίκτης της Μπενεβέντο κόντρα στη Μίλαν, που έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στην ομάδα του. «Δεν είχα να χάσω κάτι. Απλώς έκλεισα τα μάτια μου και πήδηξα. 

Δεν είμαι χαρούμενος μόνο για μένα αλλά για όλους. Έχουμε χάσει τόσα πολλά παιχνίδια με γκολ στο 90′, αλλά τώρα είναι η σειρά μας να πανηγυρίσουμε», είχε δηλώσει ο Ιταλός τερματοφύλακας που κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής. Μάλιστα είδε τους followers του στο Instagram, από 5.000 να εκτοξεύονται στις 31.000, όταν έφτασε στο σπίτι του εκείνο το βράδυ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος. 

Η Μίλαν, πάντα αποτελεί σημείο αναφοράς, με όποιον τρόπο και αν συνδέσεις το όνομά σου μαζί της. Πόσω μάλλον όταν βρεις έναν τόσο περίεργο τρόπο να το κάνεις. Ναι, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας γκολκίπερ σκοράρει στην εκπνοή ενός αγώνα σε μία εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο, όταν αυτό συμβαίνει στην 9η συμμετοχή σου στη μεγάλη κατηγορία και χαρίζεις στην ομάδα σου τον παρθενικό της βαθμό στη Serie A, έχει άλλη αξία. Γράφεις ιστορία. 

«Πονάει πολύ. Μια πληγή από μαχαίρι θα ήταν λιγότερο επώδυνη από αυτό το γκολ», είχε πει ο Τζενάρο Γκατούζο, που το ντεμπούτο του στον πάγκο της αγαπημένης του Μίλαν, σημαδεύτηκε από αυτή τη στιγμή. 

Η Ισπανία και η μαγική χρονιά στην Έμπολι

Το πρώτο του ταξίδι μακριά από την πατρίδα του δεν ήταν όπως ακριβώς το περίμενε, καθώς βίωσε την… κατάρα των τερματοφυλάκων εκείνη την εποχή στην ισπανική ομάδα. Τραυματισμοί, αποβολές και ατυχίες, είχαν ως αποτέλεσμα, οι τέσσερις γκολκίπερ της ομάδας, να διαδέχονται ό ένας τον άλλο στους αγώνες μέσα σε ένα μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δύσκολο κλίμα στην Λεγανές. Τελικά αποχώρησε και επέστρεψε στην πατρίδα του. Ο ίδιος είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι ήταν μία ωραία εμπειρία να αγωνίζεται στη La Liga, έκανε καλούς φίλους και ότι «κέρδισε» πολλά τόσο όσο παίκτης, όσο και ως άνθρωπος. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Brignoli (@brigno_22_)

 

Την περασμένη σεζόν, οδήγησε την Έμπολι στην άνοδο στη Serie A και έρχεται στην Ελλάδα με τον «αέρα» της ανάδειξής του ως πολυτιμότερου παίκτη στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Serie B. Ο έμπειρος Ιταλός τερματοφύλακας ξεκινάει μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του και αυτή τη φορά εκτός από το αγωνιστικό, έχει ένα έξτρα προσωπικό κίνητρο να πετύχει εκτός συνόρων και να αποχωρήσει με καλύτερες αναμνήσεις στις αποσκευές του. 

 

«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο…», έγραψε αποχαιρετώντας την πρώην ομάδα του, μόλις υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Brignoli (@brigno_22_)

 

 Φιλόζωος, πολύ ερωτευμένος με την πανέμορφη σύντροφό του, που είναι… φανατική οπαδός της Σαμπντόρια (με τη φανέλα της οποίας ο Ιταλός σημείωσε την παρθενική του συμμετοχή στη Serie A) και πτυχιούχος στις οικονομικές επιστήμες και αφοσιωμένος στην οικογένειά του, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ανυπομονεί να υπερασπιστεί την εστία του «τριφυλλιού» και να ζήσει στο έπακρο αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα του αλλά και στη ζωή του. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Camilla Banchero (@camillabanchero)

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Brignoli (@brigno_22_)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News