Διπλή Ανάπλαση: Ο αφανής «σύμμαχος» των 59 στο μπλοκάρισμα του έργου

Η Εφέτρια του Διοικητικού Εφετείου που εκδίκασε την υπόθεση, έκρινε με το γράμμα και όχι με το πνεύμα του νόμου και εγκλώβισε αναίτια την επίλυση του γηπεδικού του Παναθηναϊκού και τη μεγαλύτερη αστική παρέμβαση στην πρωτεύουσα.

Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, καθώς και τον κίνδυνο ματαίωσης του πρότζεκτ, φέρουν τα 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που κατέθεσαν αγωγή και επιδιώκουν να καταστήσουν άκυρη τη διαδικασία.

Ωστόσο, συμμέτοχος στην ευθύνη είναι ο Εφέτρια του Διοικητικού Εφετείου, η οποία εγκλώβισε τον Σύλλογο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν επέλεξε να δώσει μία πραγματιστική λύση. Νομικά, η Εφέτρια είχε το δικαίωμα να διατάξει αναβολή της εκδίκασης. Ηθικά, όμως, είναι έκθετη, στάθηκε στους τύπους και αγνόησε τους κινδύνους για ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Αθήνας.

Ο δικηγόρος του Ερασιτέχνη, Βασίλης Παυλόπουλος, ζήτησε να εγκριθεί η Γενική Συνέλευση και παράλληλα, να εκδικαστεί η αγωγή κατά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Όπως επισήμανε, οι διαδικασίες για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης παρέχουν χρόνο για την εκδίκαση της αγωγής και ταυτόχρονα, δεν δημιουργούν τετελεσμένο γεγονός.

Ωστόσο, η Εφέτρια έκρινε καθαρά με το γράμμα και όχι με το πνεύμα του νόμου και μπλόκαρε το ζήτημα χωρίς λόγο και αιτία. Και απέδειξε γιατί η ελληνική Δικαιοσύνη έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση του ελληνικού λαού, αφού αντί για λύσεις, διογκώνει τα προβλήματα.

Σύσκεψη για τη Διπλή Ανάπλαση

Η νέα και αναπάντεχη καθυστέρηση που προέκυψε στην υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, σήμανε συναγερμό στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και στον Δήμο Αθηναίων. Κυρίως, γιατί διαμορφώνονται νέα δεδομένα και πρέπει να εξεταστούν από τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο Δήμος Αθηναίων συγκάλεσε μία άτυπη σύσκεψη για αύριο (17/5), με τη συμμετοχή όλων των συμβαλλόμενων. Ο σκοπός είναι να συζητηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Είναι προφανές ότι το δικαστικό μπλόκο, έστω και προσωρινό, δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Οπότε, θα αναλυθούν ιδέες και σκέψεις, για να δρομολογηθούν τα αναγκαία βήματα από εναλλακτικές «διαδρομές» και να οριστικοποιηθούν μόλις τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετίζεται με το Ταμείο Ανάκαμψης, αφού οι πόροι που διαθέτει έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και πρέπει να τηρηθούν αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Πάντως, επικρατεί αισιοδοξία πως θα βρεθούν οι αναγκαίες λύσεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News