ΒΟΛΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0: Κυριάρχησε, καρδιοχτύπησε, προκρίθηκε!

Ο Παναθηναϊκός έχασε σωρεία ευκαιριών για να σκοράρει στο Βόλο, στο τέλος έπαιξε με τη φωτιά, αλλά πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με (μετρημένες) αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΣ, κάτι αναμενόμενο, αφού ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να δώσει ανάσες σε παίκτες που έχουν “σηκώσει” το φορτίο και ήθελε να δει κι άλλους παίκτες να ξεκινούν βασικοί. Το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο του έδινε μία σχετική ασφάλεια αν και δεν ήταν σκορ πρόκρισης ειδικά κόντρα σε μία επικίνδυνη ομάδα όπως ο Βόλος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε δύο καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, δείχνοντας την ξεκάθαρη διάθεση να… σοκάρει τους γηπεδούχους και να τους κόψει τη φόρα. Μετά το δεκάλεπτο, όμως, ο Βόλος άρχισε να παίρνει μέτρα και να ισορροπεί προσπαθώντας να γίνει απειλητικός στο τέρμα του Διούδη.

Φάση δεν έκανε, σε αντίθεση με τους “πράσινους” που είχαν τις καλύτερες στιγμές, αλλά και ένα ακυρωθέν γκολ, αυτό του Βέλεθ στο 33′ για οφσάιντ και μετά από εξέταση του VAR.

Ο Βόλος που θεωρητικά ήθελε τις φάσεις για να πετύχει το γκολ πρόκρισης δεν ήταν επικίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχανε ευκαιρίες και συνολικά έβγαζε ωριμότητα ως προς τη διαχείριση του επαναληπτικού.

Eίναι χαρακτηριστικό πως στη μία ώρα αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε κάνει επτά τελικές στην αντίπαλη εστία, ενώ ο Βόλος δεν είχε καταφέρει να κάνει ούτε υποψία φάσης. Τακτικά οι φιλοξενούμενοι ήταν άψογοι χωρίς να αισθάνονται πίεση και να ορίζουν αυτοί το τέμπο της αναμέτρησης.

Μάλιστα είχαν και δοκάρι με τον Μαουρίτσιο, ενώ από το 80′ έπαιξαν με παίκτη παραπάνω μετά τη σωστή αποβολή του Γκρίλο μετά από τράβηγμα της φανέλας στον Παλάσιος που έβγαινε μόνος απέναντι από τον Κότνικ.

Το 0-0 δεν άλλαξε αν και αδικεί τον Παναθηναϊκό που έχασε σωρεία ευκαιριών, ήταν ανώτερος του Βόλου και έκανε το ματς… θρίλερ μέχρι το τελευταίο λεπτό λόγω της αστοχίας του. Ακόμα κι έτσι όμως αποστολή επετεύχθη. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πήρε δικαίως την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε ούτε μία ευκαιρία!

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης (54′ Ορός), Σοάρες (79′ Ροσέρο), Φερνάντες, Μπαριέντος (72′ Nίνης), Ρεγκατίν, Μπαρτόλο, Φαν Βέρτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Μαουρίσιο (88′ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (76′ Παλάσιος), Μακέντα (88′ Ιωαννίδης, Αϊτόρ (88′ Λούνκβιστ)

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News