ΠΑΟΚ: Μεγάλη πρόκριση, μεγάλη βραδιά, μεγάλη κηλίδα

Ο ΠΑΟΚ έγραψε Ευρωπαϊκή ιστορία σε μια βραδιά 100% ΠΑΟΚ, με όλα όσα έγιναν

 

Ο ΠΑΟΚ έγραψε Ευρωπαϊκή ιστορία σε μια βραδιά 100% ΠΑΟΚ, με όλα όσα έγιναν.

Στο τέλος της βραδιάς, δε σε νοιάζει ο τρόπος, ξεχνάς όσα πέρασες, σφίγγεις τις γροθιές σου, κοιτάζεις τον ουρανό, φωνάζεις ένα «ναι ρε ΠΑΟΚ» που βγαίνει από τα σωθικά σου και σιγά – σιγά αρχίσεις και αδειάζεις, και μαζί, αρχίζεις να βλέπεις ξανά όλα όσα έγιναν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ήταν μια βραδιά ΠΑΟΚ. Μια από τις βραδιές που μένουν και κάποιοι φρόντισαν γι’ αυτό. Και μένουν για για θετικά και για αρνητικά πράγματα. Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ με την αρχική του 11άδα πήγε το ματς εκεί που το ήθελε. Το πήγε σε σκορ πρόκρισης, με ένα γκολ μελετημένο και ένα γκολ προσωπικότητας. Το 1-0 είναι ένα γκολ 100% μελετημένο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έβγαλε μίνιμουμ πέντε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της Μίντιλαντ και το έκανε με διαφορετικούς παίκτες να τις βγάζουν και διαφορετικούς να τις υποδέχονται. Το συγκεκριμένο πλάνο δούλεψε και αυτό φάνηκε από τις τρεις αλλαγές που έκανε ο προπονητής της Μίντιλαντ στο ημίχρονο, καθώς ξήλωσε όλη την αριστερή του γραμμή, η οποία εκτέθηκε.

Οι αλλαγές πήγαν να τον… κάψουν

Σε αλλαγή την αριστερής πλευράς προχώρησε και ο ΠΑΟΚ, με τρεις αλλαγές μέσα σε τρία λεπτά και ο Λουτσέσκου τους… «έσφαξε με το γάντι» και τους τρεις στην συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως δεν μπήκαν στο πνεύμα ενός αγώνα που είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα και Καντουρί δεν είχαν μπει σε «figth mode» όπως όφειλαν και λόγω των συνθηκών αλλά κυρίως λόγω αντιπάλου. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε απέναντι σε μια ομάδα με περισσότερα αθλητικά προσόντα. Αν η Μίντιλαντ είχε τρία – τέσσερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια της πριν από τα ματς με τον ΠΑΟΚ, ίσως να ήταν αλλιώς η ιστορία.

Στα πέναλτι πήγε διαβασμένος

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε για κάθε λεπτομέρεια του αγώνα και φυσικά για τα πέναλτι. Και η προετοιμασία δεν ήταν μόνο αγωνιστική αλλά και ψυχολογική. Στο… μπλα μπλα, ο Λουτσέσκου είναι από τους καλύτερους. Να σου μιλήσει με τέτοιον τρόπο ώστε όχι απλά να σε κάνει «τούρμπο» αλλά και σε κάνει και να σκεφτείς, να προβληματιστείς, με τέτοιο τρόπο ώστε να δει αν το έχεις. Οι ατάκες του στην συνέντευξη Τύπου, που έγινε στις δυο παρά τα ξημερώματα της Παρασκευής δεν ήταν τυχαίες. Αυτό το «είχαμε τουλάχιστον εννιά εκτελεστές» το είπε για συγκεκριμένο λόγο. Διότι το δούλεψε. Πέντε πέναλτι, και τα πέντε εύστοχα. Αν κάποιος το θεωρεί αυτό δεδομένο, μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνει εκτέλεση σε διαδικασία πέναλτι.

Του βγάζω το σκουφί

Στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι άλλη μια επιτυχία που φέρει και την υπογραφή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Με όλα όσα έγιναν, και εννοώ τα λάθη που έγιναν, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να είναι εκτροχιασμένος στο πρωτάθλημα. Του έμενε η Ευρώπη. Να πετύχει κάτι που να το θυμάται και να το έχει ως οδηγό. Το πέτυχε; Το πέτυχε. Βρε στα πέναλτι, βρε με αργή ομάδα, βρε με ο,τι θέλετε, το πέτυχε. Στο τέλος της βραδιάς, αυτό μετράει. Η πρόκριση. Πως το έλεγε μια ψυχή; «Δώσε μου εμένα μια νίκη, ακόμα και με χάλια απόδοση την Κυριακή, και άσε με να προβληματιστώ μέχρι την άλλη Κυριακή». Του Λουτσέσκου σε αυτό, του βγάζω το σκουφί. Είναι καταφερτζής ρε φίλε, πως να το κάνουμε;

Τέλος στην δικτατορία των λίγων

Κάτι τελευταίο. Για το πανό. Από τη στιγμή που το πανό μπήκε, η ΠΑΕ επέλεγε να το λουστεί. Επέλεξε να το αφήσει να αμαυρώσει αυτή τη βραδιά, από το να μπει στη διαδικασία να υπογράψει το Ευρωπαϊκό τέλος του ΠΑΟΚ. Ήξερε καλά πως αν κάνει κίνηση να κατεβάσει το πανό, θα ακολουθούσε το «έλα να δεις». Επέλεξε να μην κάνει μεγαλύτερη την ήττα της. Πολλοί μου έστειλαν τη λέξη ντροπή. Η ντροπή είναι που για μια ακόμα αφορά επιβλήθηκε η δικτατορία των λίγων. Των λίγων που όταν φώναξαν σε σύνθημα αυτό που έλεγε το πανό τους, αποδοκιμάστηκαν. Για να αντιμετωπίσεις την δικτατορία των λίγων, θέλει θάρρος. Και δεν το είχαν αυτοί που έπρεπε. Επέλεξαν τη διπλωματία και αυτό το «λούζεται» η οικογένεια του ΠΑΟΚ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News