ΠΑΟΚ: Το παράθυρο μεταγραφής ενόψει Μαρσέιγ

Η UEFA έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες να δηλώσουν στην Ευρώπη τους ποδοσφαιριστές που θα πάρουν από Ρωσία και Ουκρανία αλλά αυτό δεν… συγκινεί τους «ασπρόμαυρους»

Η UEFA έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες να δηλώσουν στην Ευρώπη τους ποδοσφαιριστές που θα πάρουν από Ρωσία και Ουκρανία αλλά αυτό δεν… συγκινεί τους «ασπρόμαυρους».

Μετά το πρώτο βήμα, που ήταν η ειδική μεταγραφική περίοδος για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε Ρωσία και Ουκρανία υπό το καθεστώς του δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν, η UEFA έκανε και δεύτερο βήμα, δίνοντας την δυνατότητα στις ομάδες που βρίσκονται στα προημιτελικά των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων να τους δηλώσουν στις λίστες τους. Για να μιλήσουμε με παραδείγματα, αν αντί για την ΑΕΚ, ο Κριχόβιακ είχε αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στις αναμετρήσεις με την Μαρσέιγ.

Δεν τέθηκε θέμα άμεσης μεταγραφής

Οι φίλαθλοι θα θέλουν πάντα μεταγραφές, και στον ΠΑΟΚ, τα πρώτα ονόματα που συζητήθηκαν σε φόρουμ οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν ήταν άλλα από αυτά των Κλάεσον και Καμπελά. Λογικό. Αυτούς θυμούνται να απασχόλησαν την ομάδα τους τον Οκτώβριο του 2020 αλλά και το καλοκαίρι του 2021, σε αυτούς… στράφηκαν. Το θέμα όμως είναι το τι έκανε ο ΠΑΟΚ. Και οι «ασπρόμαυροι» πάντως δεν έθεσαν θέμα άμεσης μεταγραφικής ενίσχυσης ούτε με το άνοιγμα του παραθύρου που αφορούσε τα εγχώρια πρωταθλήματα ούτε και μετά τη νέα απόφαση για δυνατότητα προσθήκης στην Ευρωπαϊκή λίστα.

Ο Βιτάο και το «ναι μεν, αλλά»

Αυτό δεν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει ψάξει το τι συμβαίνει ή ότι έχει…φραγή εισερχόμενων mail και δεν έχει δει προτάσεις ατζέντηδων που εκπροσωπούν ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία. Ναι, ο ΠΑΟΚ και ξέρει και παρακολουθεί, αλλά η όποια κίνηση σκέφτεται να κάνει αφορά το καλοκαίρι. Δεν πρόκειται να πάει σε λύση δανεισμού ως το καλοκαίρι με μια οψιόν που είτε δε θα μπορεί είτε δε θα θέλει να ενεργοποιήσει. Η περίπτωση του Βιτάο είναι ενδεικτική. Ο ΠΑΟΚ έχει ασχοληθεί, έχει μάθει οικονομικά δεδομένα και προσπαθεί να κάνει ένα καλό πλασάρισμα όταν θα ξεκινήσει η κούρσα για την απόκτησή του. Το αν θα τρέξει σε αυτή την κούρσα δεν έχει αποφασιστεί αλλά σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ δείχνει να «μαγειρεύει πριν πεινάσει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News