ΠΑΟΚ: Στην υγεία του… αχάριστου

Ο Φερνάντο Βαρέλα έκανε μια… guest star εμφάνιση, ενώ είχε να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του για σχεδόν 1,5 μήνα

Ο Φερνάντο Βαρέλα έκανε μια… guest star εμφάνιση, ενώ είχε να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του για σχεδόν 1,5 μήνα

Το καλοκαίρι, ο Φερνάντο Βαρέλα θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, και αφού φύγει όλος ο συναισθηματισμός, ο ιστορικός του μέλλοντος θα μαζέψει όλα τα στοιχεία και θα προσπαθήσει να κάνει την αποτίμηση της παρουσίας του στον «Δικέφαλο του Βορρά». Και όταν θα το κάνει αυτό, θα πρέπει  οπωσδήποτε να αφιερώσει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την αναμέτρησης της 20ης Μαρτίου και την παρουσία του στην αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός, έκανε μια «guest star» εμφάνιση στο ντέρμπι Δικεφάλων. Μια μέρα πριν από την αναμέτρηση, ο Βαρέλα βρέθηκε στο στάδιο Τούμπας και προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 1,5 μήνα καθώς το τελευταιο διάστημα προπονούταν με τον ΠΑΟΚ Β. Και όλα αυτά, με την άδεια του Ιβάν Σαββίδη, που ρωτήθηκε για την επιστροφή του Βαρέλα και μόνο όταν έδωσε το «πράσινο φως», μπήκε να προπονηθεί και να παίξει.

Ο… αχάριστος πήρε φανέλα βασικού

Ο Φερνάντο Βαρέλα είχε μπει «στη ναφθαλίνη» σχεδόν από τα μέσα Δεκμεβρίου, όταν και εκτυλίχθηκε το μίνι σήριαλ με πρωταγωνιστή το γιο του, Γκουστάβο, και το επαγγελματικό του συμβόλαιο. Ο μπαμπάς Βαρέλα κατηγορείται ότι συνέδεσε το μέλλον του στον ΠΑΟΚ με το μέλλον του γιου του (λέγοντας ουσιαστικά πως ο Γκουστάβο θα υπογράψει μόνο αν ανανεώσει κι εκείνος), οι άνθρωποι του Δικεφάλου ενοχλήθηκαν και ο Γκουστάβο Βαρέλα υπέγραψε ως ελεύθερος στη Μπενφίκα. Στην όλη ιστορία, θα πρέπει να πει και η αγωνιστική παράμετρος. Ο Βαρέλα, μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν σκιά του εαυτό του, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό. Ήταν τότε που ο Ραζβάν Λουτσέσκου γύρισε σελίδα και στην επόμενη δεν έγραψε το όνομά του, με τα όσα έγιναν με το γιο του να προστίθενται στην όλη κατάσταση.

«Στη θέση του, θα έκαναν τον τραυματία»

Όταν προέκυψε από το ρεπορτάζ πως ο Βαρέλα κλήθηκε στην προπόνηση του Σαββάτου και θα έπαιζε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ένας φίλος μου έστειλε το εξής μήνυμα: «Μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει, αν ήμουν Βαρέλα και με καλούσαν ουσιαστικά να κάνω γκεσταριλίκι επειδή με έχουν ανάγκη, θα τους έλεγα ότι με πονάει η μέση μου…». Και να σας πω, δεν τον αδικώ για τη σκέψη που είχε. Θα μπορούσε ο Βαρέλα να σκεφτεί «αφού με «στεγνώσατε» και με διαγράψατε, σας διαγράφω και εγώ». Η παρουσία Βαρέλα ήταν ένα ρίσκο για όλους. Για τον Λουτσέσκου που τον χρησιμοποιεί, για τον ίδιο που παίζει που αν έκανε ένα ανθρώπινο λάθος, ένα «τσαφ», θα έβαζε βούτυρο στο ψωμί όσων θα έψαχναν να πουν κάτι.

Ο Λουτσέσκου πήρε κάτι και από τον Βαρέλα

Στο τέλος, ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από το «Σπύρος Λούης» των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με την εστία του απαραβίαστη και τον Φερνάντο Βαρέλα σχεδόν αλάνθαστο. «Μα ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε» θα μου πει κανείς. Και πάλι, ήταν κομμάτι του ΠΑΟΚ «που δεν κινδύνευσε». Μπορεί ο Φερνάντο Βαρέλα να έπαιξε για την πάρτι του. Για να «καθαρίσει» το όνομά του και να την πει σε όλους εκείνους που τον έβαλαν τη ταμπέλα του αχάριστου. Μπορεί να έπαιξε μόνο και μόνο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Λίγη σημασία έχει για ποιον έπαιξε. Θα βαρεθείτε να το ακούτε από εμένα αλλά πάντα την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες. Και ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν εκεί.    

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News