ΠΑΟΚ: Τέσσερα ματς με Ολυμπιακό και δυο με Άρη σε τέσσερις εβδομάδες

Η πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League έχει καθορίσει το πρόγραμμα σε πλέι οφ και κύπελλο

 

Η πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League έχει καθορίσει το πρόγραμμα σε πλέι οφ και κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει χρήση του δικαιώματος αναβολής της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, στην οποία ήταν να υποδεχθεί στο στάδιο Τούμπας τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα το πρόγραμμά του μετά τις αναμετρήσεις με τη Μαρσέιγ να περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις αγώνες με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους» και δυο με αντίπαλο τον Άρη, οι οποίοι και θα πρέπει να γίνουν μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Μαΐου, προκειμένου η αυλαία της σεζόν να πέσει στις 21 Μαΐου με τη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου.

 

Η απόφαση για αναβολή με Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε εξ’ αρχής πως έχει αυτό το δικαίωμα και πως η αναμέτρηση που μπορεί να ζητήσει την αναβολής της είναι αυτή με τους «ερυθρόλευκους». Το αίτημα θα μπορούσε να είχε γίνει από την περασμένη Παρασκευή, την επόμενη της πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League, όμως αυτό δεν έγινε καθώς εκκρεμούσαν οι εσωτερικές συζητήσεις. Αυτές κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ και λίγες ώρες νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε χάσει βαθμούς στα Γιάννινα. Το ερώτημα που γεννάται είναι το αν η μείωση της διαφοράς από την κορυφή έπαιξε ρόλο στην απόφαση για αίτημα αναβολής του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η απάντηση είναι πως όσο ρόλο θα έπαιζε αν μειωνόταν η διαφορά από την κορυφή, άλλο τόσο ρόλο θα έπαιζε αν μειωνόταν η διαφορά από την τρίτη θέση. Η απόφαση πάρθηκε από μια σειρά από παράγοντες που μέτρησαν σε αυτό και έχει να κάνει και με τις απουσίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

 

Εύχεται να δημιουργήσει νέο πρόβλημα

Τη δεδομένη στιγμή, οι κενές ημερομηνίες που υπάρχουν για τα ημιτελικά είναι αυτές των ημιτελικών του Conference League, τις οποίες ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί να μπορέσει να τις γεμίσει με τους αγώνες με μια εκ των Σλάβια Πράγας και Φεγενορντ. Το σενάριο είναι μακρινό αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει ακόμα μια υπέρβαση, τότε οι ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό θα μείνουν στον αέρα.

 

Ο Λουτσέσκου έχει καλέσει γενική επιστράτευση

Ο Φερνάντο Βαρέλα επέστρεψε και θα συνδράμει στα εγχώρια παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς έχει αφαιρεθεί από την Ευρωπαϊκή λίστα. Ο «ξεχασμένος» Τέιλορ έγραψε δυο συμμετοχές ως αλλαγή στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Γάνδη και ΑΕΚ, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως για τον Ρουμάνο τεχνικό, δεν περισσεύει κανείς. Ο Λουτσέσκου έχει «στύψει» το ρόστερ του και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το φινάλε της σεζόν. Μετά την επιστροφή από τις εθνικές ομάδες, το μοναδικό Σαββατοκύριακο που δε θα είχε αγώνα θα ήταν αυτό του Πάσχα και ο Λουτσέσκου αξιοποίησε τον κανονισμό και έβαλε ένα ακόμα «κενό» με την αναβολή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News