ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα για το ρόστερ της σεζόν 2022-23 - Ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν

ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα για το ρόστερ της σεζόν 2022-23 – Ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν | Super League | Μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο φινάλε μιας από τις πλέον διδακτικές σεζόν της ιστορίας του. Ετοιμάζεται για το 59ο και τελευταίο παιχνίδι και κατάλαβε με τον πλέον πειστικό τρόπο πως κάθε ομάδα, κοιμάται όπως στρώσει.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί πως το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ έκανε υπέρβαση με τα όσα πέτυχε, και ο αριθμός των αλλαγών που θα γίνουν σε αυτό, δικαιώνει τα λεγόμενά του.

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ζίβκο Ζίβκοβιτς: Το συμβόλαιό του τελειώνει και δεν θα ανανεωθεί. Το περασμένο καλοκαίρι ο Λουτσέσκου αμφιταλαντεύτηκε και έδωσε ευκαιρίες στον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος «κάηκε» από το λάθος της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ, που έφερε την ήττα, ενώ το λάθος του στο ματς κυπέλλου με την ΑΕΛ παραλίγο να στοίχιζε την πρόκριση.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Οι πρόσφατες συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία, και ο «Πάσχα» ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες μετά από πέντε χρόνια. Υπάρχει πιθανότητα για στροφή 180 μοιρών; Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ, αλλά τη δεδομένη στιγμή, φαντάζει δύσκολο.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γιάννης Μιχαηλίδης: Θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κοντά στην πρώτη παρέλαση της νέας σεζόν. Για το αν θα είναι στον ΠΑΟΚ, ούτε λόγος. Γι’ αυτό και η αναφορά μας σε αυτόν ξεκίνησε με το πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Αν ήταν υγιής, ίσως να έπαιζε θέμα πώλησης.

Σβέριρ Ίνγκασον: Μια από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών των οποίων το συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι και έχει ήδη ανανεωθεί, χωρίς να γίνει μεγάλο σήριαλ. Τελείωσε τη περασμένη σεζόν με τραυματισμό και εγχείριση, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έχοντας περάσει πολλά και ο ΠΑΟΚ συζήτησε μαζί του αφού είχε επιστρέψει πλήρως.

Φερνάντο Βαρέλα: Ο Αφρικανός περνάει οριστικά την πόρτα της εξόδου, με το συμβόλαιό του να λήγει. Τα είχε τσουγκρίσει με τους διοικούντες από τον περασμένο Νοέμβριο και δυο μήνες μετά ψάχτηκε για να φύγει αλλά δεν βρήκε πρόταση που να τον καλύπτει.

 Χοσέ Κρέσπο: Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά. Ο ίδιος, στο περιβάλλον λέει πως θα ήθελε να μείνει αλλά «δεν το βλέπει» καθώς δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν αφήσει την υπόθεση τελευταία σα να έχουν τη σιγουριά πως όποτε και αν τον καλέσουν για νέο συμβόλαιο, θα είναι διαθέσιμος.

Ενέα Μιχάι: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει τελευταίο στην ιεραρχία των στόπερ και αυτό δύσκολα να αλλάξει. Ήδη η πλευρά του ποδοσφαιριστή έχει κάνει κάποιες κινήσεις αναζητώντας πιθανούς προορισμούς.

Σίντκλεϊ Φερέιρα: Ο δανεισμός του από τη Ντινάμο Κιέβου ολοκληρώνεται και ο ΠΑΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να κινηθεί για την απόκτησή του. Και αυτό δύσκολα θα αλλάξει ακόμα και αν πάρουμε ακόμα και το σενάριο της αποδέσμευσης όλων των ξένων ποδοσφαιριστών από τις Ουκρανικές ομάδες.

Τζοάν Σάστρε: Ο Ισπανός έπιασε τον αριθμό συμμετοχών και η οψίον αγοράς του από τη Μαγιόρκα ενεργοποιήθηκε. Βρέθηκε τον Ιανουάριο στην Τούμπα και πρόσθεσε βάθος στο δεξί άκρη της άμυνας.

Αντρέ Βιεϊρίνια: Ο αρχηγός έχει ήδη συμφωνήσει για συμβόλαιο ενός ακόμα έτους. Ο Πορτογάλος δεν ένα απλά ένας ποδοσφαιριστής. Είναι ξεχωριστό κεφάλαιο και ως τέτοιο το διαχειρίζεται και ο Λουτσέσκου.

Λούκας Τέιλορ: Η αγωνιστική του εικόνα ήταν τέτοια που κάνει τους ασπρόμαυρους να τον στέλνουν στην πόρτα της εξόδου. Και μόνο που ξεκίνησε ως πρώτη επιλογή στα δεξιά και πλέον έγινε τρίτη, λέει πολλά.

Λευτέρης Λύρατζης: Ο 22χρονος ακραίος κατάφερε να την «πει» στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τον είχε ως τρίτη επιλογή και όταν του έδωσε χρόνο συμμετοχής, του απέδειξε πως έχει κάνει λάθος.

ΜΕΣΟΙ

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Ο Βραζιλιάνος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου και δεν έδειξε διάθεση για συζήτηση ανανέωσης του συμβολαίου. Και μόνο αυτό είναι αρκετό για να κάνει τον ΠΑΟΚ να μπαίνει σε διαδικασία συζητήσεων για την πώλησή του. Και μέχρι στιγμής, οι δυο πλευρές είναι σε ανοικτή και κοινή γραμμή προς αυτή την κατεύθυνση.

Στέφαν Σβαμπ: Ιδιαίτερη περίπτωση ο Αυστριακός. Αν και έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του δικαιώματος για μονομερή ανανέωση (για ένα χρόνο) με βάση τη συμφωνία των δυο πλευρών πριν από δυο χρόνια, ο Σβαμπ είπε στους «ασπρόμαυρους» πως δε θα «κάτσει» πάνω σε αυτή, σε περίπτωση που στον ΠΑΟΚ δεν σκέφτονται να του προτείνουν συμβόλαιο δυο ετών. Όλα δείχνουν πως στον τελικό θα πέσουν οι τίτλοι του τέλους στην παρουσία του στους «ασπρόμαυρους».

Γιάσμιν Κούρτιτς: Έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Η σχέση των δυο πλευρών πέρασε μια μπόρα μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη, από αυτές που μπορεί να ξεχαστούν αλλά μπορεί και να αποτελέσουν την αρχή. Το θέμα θα κλείσει οριστικά πριν φύγουν όλοι για διακοπές.

Φιλίππε Σοάρες: Ο Πορτογάλος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και από την πρώτη μέρα κουβαλάει την ταμπέλα των τριών εκ Ευρώ τα οποία κόστισε. Όπως και στην περίπτωση Κούρτιτς, έτσι και σε αυτή του Σοάρες, αρκετοί λύκοι προσπάθησα να χαρούν όταν έγιναν αναμπουμπούλες. Ο Πορτογάλος θα κάνει την πρώτη του προετοιμασία το καλοκαίρι, έχοντας και μισό χρόνο στην πόλη, και θα δείξει αν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Χάρης Τσιγγάρας: Μαζί με τον Λευτέρη Λύρατζη, ο 22χρονος μέσος έδειξε στον Λουτσέσκου ότι θα έπρεπε να τον είχε βάλει νωρίτερα στο ροτέισον. Ο Τσιγγάρας βγήκε από τη σκιά του Εσίτι και βοήθησε σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ΠΑΟΚ.

Ομάρ Ελ Καντουρί: Όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ρωτηθεί για τα συχνά προβλήματα τραυματισμού του Μαροκινού, ο Ρουμάνος απάντησε «αυτός είναι ο Ομάρ, τον ξέρουμε». Σοκαριστική κυνικότητα, που σε φέρνει στα όρια σου και σε κάνει να σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Έχει ακόμα 1+1 χρόνια συμβολαίου.

Αλεξάντρου Μίτριτσα: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πόνταρε πολλά στον συμπατριώτη του. Ήταν άλλωστε η μεταγραφή της τελευταίας στιγμής μετά τα όσα έγιναν με τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο. Η μια πλευρά του νομίσματος είναι οτι έπαιξε σε όσα παιχνίδια. Η άλλη είναι ότι έχει κάποια στοιχεία αλλά δεν μπόρεσε σε κανένα ματς να κάνει τη διαφορά. Δύσκολα θα παραμείνει.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ιδιαίτερη. Φέτος έκανε περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλη χρονιά. Ο Ρουμάνος τον… τέντωσε. Παίκτης «άλλης εποχής». Όλοι θεωρούν ότι θα φύγει, αλλά κανένας τους δε βάζει το χέρι του στη φωτιά…

Λέο Ζαμπά: Ένα ακριβό πρότζεκτ στο οποίο ο ΠΑΟΚ, πλέον, δεν πιστεύει. Ευθύνες για αυτό έχουν και οι δυο πλευρές, αλλά τη δεδομένη στιγμή, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Οι δυο πλευρές αναμένεται να αναζητήσουν τρόπο να λύσουν τη συνεργασία τους.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Το άλλοτε wonderkid της Παρτιζάν, για το οποίο η Μπενφίκα έστρωσε χαλί εκατομμυρίων, ετοιμάζεται για την 100στή του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Εκατό συμμετοχές μέσα σε δυο χρόνια! Ο Ζίβκοβιτς αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Μπενφίκα. Το συμβόλαιο που υπέγραψε το 2020 έληγε το καλοκαίρι του 2022. Ο ΠΑΟΚ τον έδεσε με νέο συμβόλαιο, καθιστώντας τον ένας από τους πλέον υψηλά αμειβόμενους.

Τόμας Μουργκ: Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στα μισά του χρόνου συμβολαίου του. Η αγωνιστική του προσφορά είναι χαμηλότερη από τις προσδοκίες και το πλέον πιθανό είναι να του ζητηθεί να βρει ομάδα.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Τσούμπα Άκπομ: Επέστρεψε στην Τούμπα ως δανεικός, για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μετά τον τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο ίδιος θα ήθελε να μείνει γνωρίζοντας πως η Μίντλεσμπρο θα του ζητήσει να βρει ομάδα. Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν πάρει απόφαση να κινηθούν για την παραμονή του. 

Νέλσον Ολιβέιρα: Ο πρώτος μεγάλος άτυχος της σεζόν, με τον τραυματισμό του να κάνει άνω – κάτω τον σχεδιασμό του Λουτσέσκου. Επέστρεψε στη δράση και θέλει να κάνει το restart στη νέα σεζόν.

Γιώργος Κούτσιας: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, με ανυπόμονο περιβάλλον που απαιτεί χρόνο συμμετοχής. Πολλοί καλοθελητές του έχουν τάξει πρόταση από ομάδες, διατεθειμένες να καταβάλλουν τη ρήτρα των δυο εκ. Ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιό του. Αν μείνει, θα έρθει η ώρα του. Αν έρθουν δυο εκ. Ευρώ θα φύγει.

Αντόνιο Τσόλακ: Το μεγάλο ερωτηματικό της επίθεσης. Έχει συμβόλαιο, επέστρεψε και κανείς δεν πίστευε ότι θα έμενε και θα έπαιζε αλλά η πώληση του Σφιντέρσκι τον έφερε στο προσκήνιο. Κανείς δεν μπορεί να του πει ότι δεν προσπάθησε, όπως κανείς δεν μπορεί να πει ότι υπολογίζεται για πρώτος επιθετικός. Με τον Τσόλακ, μάλλον θα ισχύσει το «βλέποντας και κάνοντας».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News