ΠΑΟΚ: Τα 48 παιχνίδια του Μπίσεσβαρ είναι η «δικαιολογία» του Λουτσέσκου

Το βράδυ της Πέμπτης, στον πρώτο ημιτελικό το κυπέλλου Ελλάδος, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έγραψε την 48η φετινή του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και συνολικά η 57η τον τελευταίο ημερολογιακό χρόνο.

Στα 34 του, ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός έκανε την πιο γεμάτη χρονιά στην καριέρα του, με non stop εμφανίσεις τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει… κρεμαστεί από πάνω του, σε μια σχέση που πέρασε πολλά (και) φέτος. Συνάμα, η εν λόγω ιστορία φωτίζει για άλλη μια φορά όλα όσα (δεν) έγιναν στις δυο μεταγραφικές περιόδους από την ημέρα της επιστροφής του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Μπίσεσβαρ είναι ο μόνος που έχει

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε, όπως έβγαλε, αυτή τη σεζόν, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να μετατρέπεται από στήριγμα σε αποκούμπι. Το πλάνο του Ρουμάνου τεχνικού δεν ήταν να τελειώσει η σεζόν με τον Μπίσεσβαρ να γράψει 50 αγώνες. Ο Λουτσέσκου είχε στο μυαλό του τον Σουριναμέζο ως έναν παίκτη που θα τον υποστήριζε τόσο εντός αποδυτηρίων όσο και εντός αγωνιστικού χώρου. Και επειδή πολλοί αρέσκονται στους παραλληλισμούς, ο Λουτσέσκου θα ήθελε να είχε δώσει στον Μπίσεσβαρ, τον ρόλο που έχει δώσει ο Μαρτίτς στον Βαλμπουενά. Όμως οι μεταγραφικές αστοχίες, που ξεκίνησαν με το φιάσκο Τζιοβίνκο και την απόκτηση Μιτρίτσα το καλοκαίρι, και κατέληξαν στον Φιλίπε Σοάρες που ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του, τον ανάγκασαν να «ζει και να πεθαίνει» αγωνιστικά με τον Σουριναμέζο.

Δεν έχει σημασία ποιος φταίει για την εξάρτηση από τον Μπίσεσβαρ

Κάθε φορά που ανοίγει μια τέτοια κουβέντα, όλοι θέλουν να αποδώσουν κάπου τις ευθύνες αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Είτε η χρονιά χαρακτηριστεί πετυχημένη είτε αποτυχημένη, τα λάθη που έγιναν, δεν ξεγράφουν. Η διαφορά είναι πως σε περίπτωση κατάκτησης του κυπέλλου, σε συνδυασμό με την πορεία στην Ευρώπη, η κουβέντα θα πηγαίνει στο οτι ο ΠΑΟΚ θα είχε πετύχει παραπάνω πράγματα αν είχε λειτουργήσει σωστά μεταγραφικά. Στην αποτυχία, τα 48 παιχνίδια του Μπίσεσβαρ, θα αποτελούν τη δικαιολογία.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News