ΠΑΟΚ: Στο πρώτο του συμβόλαιο ο Βιεϊρίνια νόμιζε ότι θα πήγαινε στην ΑΕΚ...

ΠΑΟΚ: Στο πρώτο του συμβόλαιο ο Βιεϊρίνια νόμιζε ότι θα πήγαινε στην ΑΕΚ… | Super League

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ 5088 ημέρες μετά το πρώτο του, όταν και νόμιζε πως θα γινόταν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την παραμονή του Αντρέ Βιεϊρίνια για έναν ακόμα χρόνια, σχεδόν 14 χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου συμβολαίου με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 2008, ο Πορτογάλος ακραίος προσπαθούσε να μάθει το τι θα (τον) κάνει η Πόρτο, καθώς είχε ολοκληρωθεί ο δανεισμός του στη Λεϊσόες. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι άγνωστη στον ευρύ κοινό, όχι όμως και στον ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» την είχαν αντιμετωπίσει λίγα χρόνια νωρίτερα, στο πλαίσιο του κυπέλλου UEFA. Ο Βιεϊρίνια ήταν ανήσυχος και επικοινωνούσε συνεχώς με τους ανθρώπους της Πόρτο, ζητώντας να μάθει τις προθέσεις τους, και το έκανε σε τέτοιο βαθμό που οι «Δράκοι» πίστευαν πως έχει στα χέρια του πρόταση. Τότε, δεν είχε, αλλά σύντομα, ήρθε.

Ο Βεϊρίνια νόμιζε πως ο Σάντος είναι στην ΑΕΚ

Ο Βιεϊρίνια δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος του εξήγησε πως τον θέλει στην Ελλάδα. Ο Πορτογάλος ακραίος δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Ενθουσιάστηκε και μόνο από το γεγονός πως ο Φερνάντο Σάντος τον είχε ξεχωρίσει. Ο Σάντος είχε ήδη μιλήσει στους ανθρώπους της Πόρτο, από τους οποίους τον ζήτησε ως δακεινό. Ο Βιεϊρίνια, χωρίς να ψάξει αρκετά, νόμιζε πως όταν ο Σάντος του είπε να πάει στην Ελλάδα, εννοούσε την ΑΕΚ. Είχε μάθει πως είχε βρεθεί στην Ένωση, και νόμιζε πως η πρόταση αφορούσε την ΑΕΚ. Όλα ξεκαθάρισαν στο δεύτερο τηλεφώνημα που έκανε ο Σάντος στον Βιεϊρίνια, λίγο πριν κληθεί στα γραφεία της Πόρτο για να υπογράψει τα πρώτα χαρτιά που αφορούσαν τον δανεισμό του. ‘Ήταν τότε που ήρθε στο προσκήνιο η λέξη ΠΑΟΚ…

«Εμπειρία και πάθος για τον ΠΑΟΚ της νέας εποχής»

Η ανακοίνωση παραμονής του Αντρέ Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 ήταν διαφορετική από τις άλλες, καθώς είχε την ξεχωριστή πινελιά για το τι περιμένει ο «Δικέφαλος του Βορρά» από εκείνον: «Έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, θα συνεχίσει να προσφέρει με την εμπειρία, το πάθος του και φυσικά την ποιότητα του στον ΠΑΟΚ της νέας εποχής» σημειώνει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News