ΠΑΟΚ: Πότε θα φύγει από την Τούμπα και πότε ελπίζει να επιστρέψει στη Νέα Τούμπα

ΠΑΟΚ Η Νέα Τούμπα ήρθε στο προσκήνιο με την επισημοποίηση του Προεδρικού διατάγματος και οι «ασπρόμαυροι» ξεκινούν τα βήματα μέχρι το μεγάλο στόχο

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του Προεδρικού διατάγματος που αφορά τη Νέα Τούμπα στο ΦΕΚ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε μια ανακοίνωση με τα έξι βήματα που θα ακολουθούν.

Το σημαντικότερο όμως θέμα είναι όλα όσα δεν αναφέρει η πρώτη ανακοίνωση μετά το πολυπόθητο ΦΕΚ. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» είχαν εξ’ αρχής προετοιμαστεί προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια μετά από τη στιγμή που τόσο καιρό περίμεναν. Η πρώτη απόφαση έχει να κάνει με την παρουσίαση του πλάνου που έχει εκπονηθεί. Και αυτό αναμένεται να γίνει σε μια εκδήλωση στην οποία όλοι όσοι έχουν δουλέψει και έχουν κάνει την προεργασία ώστε να φτάνει η ανακοίνωση να κλείνει με το «ξεκινάμε».

Στην Τούμπα και τη σεζόν 2022-23

Η πρώτη ερώτηση που τέθηκε από πολλούς είναι το αν υπάρχει σκέψη ακόμα και για μετακόμιση του ΠΑΟΚ εκτός Τούμπας κατα τη διάρκεια της επόμενης σεζόν. Όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο στάδιο Τούμπας μέχρι και το τέλος της σεζόν 2022-23. Οι ερωτήσεις που έγιναν είχαν να κάνουν με το αν οι «ασπρόμαυροι» είχαν σκεφτεί να εκμεταλλευτούν τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Παγκόσμιο κύπελλο, και αφήσουν την Τούμπα στο τέλος του 2022, αλλά αυτό το σενάριο δεν έχει τεθεί επι τάπητος.

Το πλάνο για έτοιμο γήπεδο το 2026 είναι εφικτό

Εξ’ αρχής, η πρόθεση της οικογένειας του ΠΑΟΚ ήταν να διαπιστωθεί αν θα μπορούσε ο «Δικέφαλος του Βορρά» να μπει στο νέο του σπίτι τη χρονιά που θα γιορτάσει τα 100 του χρόνια, το 2026. Οι πρώτες εκτιμήσεις, στις οποίες όσοι τις έκαναν έβαλαν αρκετές αρνητικές παραμέτρους, είναι πως η Νέα Τούμπα είναι εφικτό να παραδωθεί το 2026. Η αλήθεια είναι πως αρκετοί σκέφτονται πως είναι μακρινός ο σχεδιασμός της ολοκλήρωσης ενός έργου που δεν έχει καν ξεκινήσει, όμως στον ΠΑΟΚ, αυτό που λένε είναι πως θέλουν να έχουν βάλει στο τραπέζι όλα όσα αφορούν το γήπεδο, από το πρώτο ως το τελευταίο βήμα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΟΚ το απόγευμα της Πέμπτης (9/6) αναφέρει τα εξής: «Η σημερινή δημοσίευση στο ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος, που ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο και η πόλη της Θεσσαλονίκης να επωφεληθεί από μια εντυπωσιακή αστική ανάπλαση, με πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, και τουριστικά οφέλη, είναι μια ιστορική στιγμή για τον Σύλλογο.Νέα Τούμπα θα είναι ένα εμβληματικό έργο για τη Θεσσαλονίκη και φυσικά για τον ΠΑΟΚ και θα σηματοδοτήσει την εναρμόνιση των υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων με τις πιο σύγχρονες ανάγκες για ασφάλεια, προσβασιμότητα, σεβασμό στο περιβάλλον, υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Αυτό είναι το όραμά μας, το οποίο έγινε σχεδόν απολύτως αποδεκτό σε επιτροπές και συμβούλια γνωμοδότησης και έγκρισης, χωρίς ουσιαστικές ενστάσεις. Η αποδοχή της πρότασής μας χωρίς μεταβολές, αποδεικνύει αυτό που από την αρχή είχαμε πιστέψει, ότι η Νέα Τούμπα δεν είναι ανάγκη μόνο της ομάδας μας, αλλά και της πόλης. Η

Με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, ξεκινά άμεσα η επόμενη φάση του έργου, που περιλαμβάνει την έναρξη των μελετών που θα εξασφαλίσουν τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις κατασκευής. Θα ολοκληρωθούν οι μελέτες διαμόρφωσης – χωροθέτησης του συνόλου των αναγκαίων εγκαταστάσεων και του συνόλου των συνοδευτικών μελετών.

Οι άμεσες ενέργειες

  • Έναρξη σύνταξης οριστικής μελέτης γηπέδου καθώς και του masterplan, για το καθορισμό των αναγκαίων παρεμβάσεων στους δημόσιους χώρους (υπογειοποίηση κ,α) με τα οριστικά πλέον δεδομένα του ΠΔ.
  • Ίδρυση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, για την υλοποίηση και λειτουργία του γηπέδου
  • Προετοιμασία σε συνεργασία με το Δήμο των αναγκαίων ενεργειών εφαρμογής του νέου Ρυμοτομικού σχεδίου (προκαταρκτικές ενέργειες για πράξεις τακτοποίησης και αναλογισμού).
  • Συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης για τις εκτάσεις αρμοδιότητας του, για την ανάπλαση και λειτουργία εγκαταστάσεων αυτών . Οι αποφάσεις θα αποτυπωθούν στο masterplan και θα πρέπει να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Σύνταξη μνημονίου συνεργασίας με Υπουργείο Πολιτισμού εντός 2μήνου για το χειρισμό πιθανών αρχαιολογικών ευρημάτων και δοκιμαστικές εκσκαφές στον περιβάλλοντα χώρο.
  • Διαμόρφωση συντονιστικού πλαισίου συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων (ΠΑΟΚ, Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια, αρμόδιες υπηρεσίες: ΔΕΠΑ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΘ, κ.α.) για την ολοκλήρωση της επένδυσης (σχεδιασμός-κατασκευή- λειτουργία)

Όλα τα στάδια και οι ενέργειες, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, θα ανακοινώνονται με διαφάνεια και χρονοδιαγράμματα. Ξεκινά μια δημιουργική και ιστορική εποχή για εμάς που θα καταλήξει σε μια ακόμη κατάκτηση των ονείρων μας.

Ξεκινάμε!»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News