ΠΑΟΚ: Πέθανε ο βετεράνος παίκτης και προπονητής Αχιλλέας Σαββίδης

ΠΑΟΚ Ο Αχιλλέας Σαββίδης πέθανε σε ηλικία 84 ετών, έχοντας περάσει μεγάλο κομμάτι της ζωής του στον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο

Ο Αχιλλέας Σαββίδης, βετεράνος του ΠΑΟΚ που έπαιξε στην ομάδα την δεκαετία του ’60, πέθανες το Σάββατο (19/3) σε ηλικία 84 ετών.

Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ μετά το τέλος της καριέρας του είχε παραμείνει στον ΠΑΟΚ σαν βοηθός προπονητής του Ρίνους Ίσραελ και του Ρομπ Γιάκομπς την δεκαετία του ’80. Εκτός του ΠΑΟΚ, ο Αχιλλέας Σαββίδης κάθισε στον πάγκο πολλών επαρχιακών ομάδων, ενώ αποτέλεσε και προπονητής της Εθνικής Γυναικών. Στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε από το 1962 μέχρι και το 1965, φεύγοντας για το Κέιπ Τάουν και τη Νοτια Αφρική όπου και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημά της. Επέστρεψε το 1967 στον ΠΑΟΚ και το 1969 πήγε στο Σίντεϊ. Έχει πετύχει σύμφωνα με όσους έχουν δει το συγκεκριμένο γκολ, ένα από τα πλέον εντυπωσιακά με ψαλίδι στο Καραϊσκάκη σε Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Πέρασε από πολλές ομάδες της Περιφέρειας. Προπόνησε τους Κιλκισιακό, Μεσολόγγι, Νίκη Βόλου, Εδεσσαϊκό, Αναγγένηση Γιαννιτσών, Μακεδονικό, Παναιγιάλειο, Καστοριά, Καρδίτσα, Βέροια, Καλαμάτα, Λαμία, Νάουσα, Ηρόδοτο, Ρόδο, Τρίκαλά και Αναγέννηση Άρτας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News