ΠΑΟΚ: Οι πρώτες σκέψεις για Πασχαλάκη, Κρέσπο, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ

Ο φάκελος των συμβολαίων που λήγουν είναι μεγάλος και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ήδη μια πρώτη σκέψη για τους Πασχαλάκη, Κρέσπο, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ

Ο φάκελος των συμβολαίων που λήγουν είναι μεγάλος και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ήδη μια πρώτη σκέψη για τους Πασχαλάκη, Κρέσπο, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ.

Σε μια σεζόν στην οποία ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο ναδίρ του στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, όταν και είχε γράψει τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, οι δυο εκ των οποίων από ομάδες που είτε είχαν (Ιωνικός) είτε έχουν (Ατρόμητος) ως πρώτο στόχο την παραμονή (ο Ιωνικός μάλλον… καθάρισε νωρίς) και η μια εντός έδρας στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη, και πλέον είναι στα «πάνω» του όντας στα προημιτελικά του Conference League, οι άνθρωποί του, προεξέχοντος του Ραζβάν Λουτσέσκου, καλούνται να πάρουν αποφάσεις σχετικές με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν.

 

Η αναγνώριση Λουτσέσκου στον Πασχαλάκη

Στην υπόθεση Πασχαλάκη, έχουν συμβεί τόσα πολλά τα τελευταία δυο χρόνια που κάνουν την πορεία του να μοιάζει με τρενάκι στο λούνα παρκ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το καλοκαίρι του 2021 έβαλε «πάγο» στην απόκτηση τερματοφύλακα που είχε φτάσει μέχρι το τελικό στάδιο, στηρίζοντας τον Έλληνα κίπερ. Μέχρι τώρα, υπήρχαν παιχνίδια στα οποία ο μέτριος ΠΑΟΚ προδόθηκε και από την εικόνα του Πασχαλάκη, και υπήρχαν και παιχνίδια στα οποία ο καλός ΠΑΟΚ είδε στυλοβάτη τον Πασχαλάκη. Ο Ρουμάνος τεχνικός φέρεται να είναι υπέρ της παραμονής του Πασχαλάκη, και αυτή η πρόθεση θα μετουσιωθεί σε πρόταση για νέο συμβόλαιο.

 

Η αμοιβαία εκτίμηση Λουτσέσκου – Κρέσπο

Στην υπόθεση Κρέσπο, αναμένεται μια επανάληψη όσων έχουν γίνει κάθε φορά που το συμβόλαιο του Ισπανού φτάνει στο τέλος του. Τόσο ο Λουτσέσκου όσο και όλος ο οργανισμός γνωρίζουν καλά τη συμβολή του Κρέσπο στα αποδυτήρια. Ο Ισπανός είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που ακόμα και στα «καλά» του, όχι μόνο δεν έψαξε τρόπο να εξαργυρώσει το hype κοιτάζοντας προς Αραβία μέρα π όπως δεδομένα θα μπορούσε να κάνει – αλλά ανανέωσε με… συνοπτικές διαδικασίες. Αν σε όλο αυτό το παζλ προσθέσει κανείς και το κομμάτι του δεσίματος Κρέσπο – Λουτσέσκου, θα οδηγηθεί εύκολα στη λογική μιας πρότασης που θα οδηγήσει τον Ισπανό σε ένα συμβόλαιο με το οποίο θα ολοκληρώσει την καριέρα του στον «Δικέφαλο του Βορρά».

 

Η εξάρτηση του Μπίσεσβαρ απο τον Λουτσέσκου

Στην υπόθεση Μπίσεσβαρ, αν μιλούσαμε για δέσιμο ανάμεσα σε Λουτσέσκου και Κρέσπο, εδώ θα μπορούσε, έστω και καθ’ υπερβολή, να μιλήσουμε για… εξάρτηση. Η σύγκριση του Μπίσεσβαρ στην εποχή Λουτσέσκου με τον Μπίσεσβαρ στην εποχή Φερέιρα είτε τέτοια που σε φτάνει σε αυτή τη σκέψη. Όλα αυτά σε μια σεζόν, στην οποία ο Μπίσεσβαρ έχει γράψει τρία παιχνίδια περισσότερα από όσα τη σεζόν 2019/20. Η πιθανότητα της προσφοράς ενός τελευταίο συμβολαίου για τον Σουριναμέζο είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

 

Το μετέωρο βήμα του Σβαμπ

Ο Στέφαν Σβαμπ έχει ένα «2+1» συμβόλαιο, με τον Αυστριακό να βρίσκεται στο τέλος του δεύτερου χρόνου και να έχει συμπληρώσει τις συμμετοχές που απαιτούνται για να ισχύει το συν ένα. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, από τις αρχές της σεζόν είχε ξεκαθαρίσει πως δεν έχει διάθεση να «πατήσει» πάνω στο «συν ένα» και να συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν για την προοπτική νέου συμβολαίου, μεγαλύτερης διάρκειας. Ο Σβαμπ βαδίζει στα 32 του και ψάχνει ένα συμβόλαιο μίνιμουμ δυο χρόνων. Τους τελευταίος τρεις μήνες, στο διάστημα που ο Δικέφαλος άφησε πίσω του τα σκαμπανεβάσματα, ο Σβαμπ πέρασε πίσω από τον Τσιγγάρα στην αγωνιστική ιεραρχία, ενώ προστέθηκε στο ρόστερ και ο Φιλίπε Σοάρες. Οι πιθανότητες αποχώρησης του Αυστριακού το προσεχές καλοκαίρι είναι αυξημένες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News