ΠΑΟΚ: Ο Παναθηναϊκός του έδειξε τι πρέπει να κάνει στη Μασσαλία

Ο Παναθηναϊκός έριξε τον ΠΑΟΚ στο επίπεδό του, ο,τι δηλαδή πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ

 Ο Παναθηναϊκός έριξε τον ΠΑΟΚ στο επίπεδό του, ο,τι δηλαδή πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ.

 

Για τον ΠΑΟΚ, η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ήταν η καλύτερη δυνατή ενόψει Μαρσέιγ. Μετά από τη διακοπή, ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειαζόταν ένα ματς που να μην είναι πρώτης γραμμής, όπως θα ήταν μια αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (αγωνιστικά) ή τον Άρη (λόγω έχθρας), αλλά να μην έβρισκε και τον ΠΑΟΚ φαβορί, όπως θα ήταν μια αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «ασπρόμαυροι» ήθελαν απέναντί τους να βρουν μια ομάδα με τακτικές δομές, και με κάποιους ταχυδυναμικούς παίκτες. Και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ήρθε ο τραυματισμός του Βιγιαφάνιες, που έφερε τον Αλεξανδρόπουλο στην ενδεκάδα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Αλεξανδρόπουλου είναι η ικανότητά του να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς. Και ο ΠΑΟΚ, στο «Βελοντρόμ», θα βρει παίκτες… δέκα καλύτερους σε ταχύτητα και ένταση Αλεξανδρόπουλους. Τουλάχιστον, ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού, τους δείχνει αυτό που σίγουρα ξέρουν και έχουν καταλάβει ότι θα αντιμετωπίσουν. Σχηματικά το αναφέρω αυτό, διότι την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίζει μια ομάδα που συνολικά είναι δυο ταχύτητες πάνω από τον Παναθηναϊκό.

Μπήκε καλά και στα δυο ημίχρονα

Το καλό για τον ΠΑΟΚ ήταν πως ξεκίνησε όπως σχεδόν σε κάθε του αναμέτρηση. Μπήκε φουριόζος, να κάνει ζημιά νωρίς. Δεν του βγήκε, οκ, συμβαίνει, και η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει συχνά. Αλλά όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ ολοένα και ξεφούσκωνε. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί μαζί με τον Τσούμπα Ακπομ, στο πρώτο ημίχρονο, είχαν όλοι μαζί…μια ντουζίνα λάθος επιλογές είτε στην τελική πάσα, είτε στην τελική προσπάθεια. Την ίδια στιγμή, δέχθηκε γκολ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, με τα «γράμματα» να αλλάζουν. Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον αποτέλεσμα στα χέρια του και ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να ξαναμπεί στο ματς. Και θα το έκανε στις αρχές του δευτέρου μέρους, στο οποίο μπήκε φουριόζος, όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ο Καντουρί πέταξε στα σκουπίδια την προσπάθεια του Άκπομ.

Τριπλή αλλαγή και… Χουάκαρ πριν τον Ζίβκοβιτς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβλεπε το 1-0 να παραμένει και προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Πριν καν καταλάβουμε το τι είχε στο μυαλό του ο Ρουμάνος τεχνικός, ο Παναθηναϊκός, από στατική φάση, έκανε το 2-0, με τον Χουάνκαν να σκοράρει το πρώτο του γκολ μετά από μια τετραετία. Και εκεί που ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήγε να βγει από το ματς, μπήκε ξανά, με τον Ζίβκοβιτς να μειώνει στο 70′. Με βάση την εικόνα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ δικαιούταν ένα γκολ και το βρήκε, αλλά δεν ήταν αυτό της ισοφάρισης καθώς προδόθηκε από στατική φάση.

Δεν είχε καθαρό μυαλό μπροστά στο λεωφορείο

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να…παραιτηθεί του δικαιώματος της μπάλας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε στα χέρια του ένα πολύτιμο «τρίποντο» και φώναξε στον αγωνιστικό χώρο ένα πράσινο λεωφορείο. Και, το έκανε ο ΠΑΟΚ; Μπόλικο λάδι αλλά από τηγανίτα, τίποτα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ και πήγε να κάνει καθυστερήσεις. Και το τέλος, τι μένει; Ο Παναθηναϊκός έριξε τον ΠΑΟΚ στα μέτρα του, και έκανε ο,τι μπορούσε για να πάρει αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνει και ο ΠΑΟΚ στη Μασσαλία, εκεί που το έργο του θα είναι δυσκολότερο από αυτό του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ…

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News