ΠΑΟΚ: Μια πρόκριση κόντρα στα... επτά κακά της μοιρας του!

ΠΑΟΚ: Η πρόκριση στον τελικό ήρθε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βρίσκει λύσεις στους 4+3 τραυματισμούς παικτών που θα μπορούσαν όλοι να είναι βασικοί

Μετά την Ευρωπαϊκή πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Conference League, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να πάει ως στο τέλος στον θεσμό του κυπέλλου, με μια πρόκριση επί του Ολυμπιακού απέναντι και στα επτά κακά της μοίρας του.

Το απουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ήδη γεμάτο πριν τον πρώτο ημιτελικό και από τότε ως τώρα, τα προβλήματα διπλασιάστηκαν, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο να τα καταφέρει ακόμα και με μια σύνθεση ανάγκης.

Οι τρεις απουσίες πριν τον πρώτο ημιτελικό

Την παραμονή του πρώτου ημιτελικού, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε στη διάθεσή του τους Γιάννης Μιχαηλίδη και Αντρέ Βιεϊρίνια, απουσίες της αμυντικής γραμμής, αλλά ούτε τον Ομάρ Ελ Καντουρί, σε μια απουσία που αφορούσε τη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Βιερίνια έχει παίξει φέτος 36 φορές, ο Μιχαηλίδης 26 και ο Καντουρί 24. Η ουσία είναι όμως πως και οι τρεις είναι 11αδάτες επιλογές του Λουτσέσκου όταν είναι στη διάθεσή του.

Ο τραυματισμός Ζαμπά στην Τούμπα

Στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού, ο Λουτσέσκου έχασε τον Λέο Ζαμπά, ο οποίος τραυματίστηκε σε φάουλ που κέρδισε από τον Λαλά. Ο Βραζιλιάνος θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ακόμα δυο εβδομάδες. Ο Βραζιλιάνος αντικατέστησε τον Καντουρί στο σχεδιάγραμμα του Λουτσέσκου.

Ο τραυματισμός Τσιγγάρα στις προπονήσεις

Στις αρχές της εβδομάδα διαφάνηκε η απουσία του Χάρη Τσιγγάρα, ο οποίος είχε ενοχλήσεις που δεν του επέστρεψαν να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς ούτε την περασμένη Δευτέρα αλλά ούτε και την παραμονή του δεύτερου ημιτελικού. Ο Τσιγγάρας έμεινε στη Θεσσαλονίκη, με την απουσία του να είναι «σιωπηλή», καθώς δεν ανακοινώθηκε αποστολή, και η καταγραφή ήρθε όταν έγιναν γνωστές οι συνθέσεις, με το όνομά του να απουσιάζει και από τους παίκτες που ήταν στον πάγκο. Τόσο ο Ζαμπά όσο και ο Τσιγγάρας είναι ποδοσφαιριστές που από τότε που ενεργοποιήθηκαν, έχουν πάρει αρκετές φορές φανέλα βασικού, ειδικά ο Τσιγγάρας που στις αρχές Δεκεμβρίου μπήκε στην 11άδα και από τότε βγήκε ελάχιστες φορές.

Οι δυο τραυματισμοί στο «Καραϊσκάκης»

Στο πρώτο ημίχρονο, σε μια από τις αρκετές κλωτσιές που έφαγε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, τέθηκε νοκ άουτ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάκωση στον έσω πλάγιο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μιτρίτσα ένιωσε βαρύ τον τετρακέφαλο από χτύπημα που δέχθηκε από τον Παπασταθόπουλο. Ο Ρουμάνος έχει δείξει ευπάθεια σε μυικά θέματα, κάτι που φέρνει μεγάλη ανησυχία στον «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο. Ο Μπίσεσβαρ έχει βρεθεί 50 φορές στην αποστολή και έχει αγωνιστεί 49 φορές και ο Μιτρίτσα έχει βρεθεί 33 φορές στην αποστολή και έχει αγωνιστεί στις 31.

Κόντρα στα…επτά κακά της μοίρας

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Λουτσέσκου να έχει επτά ονόματα στο απουσιολόγιό του. Τρια προβλήματα πριν τον πρώτο ημιτελικό, ένα πρόβλημα από τον πρώτο ημιτελικό, ένα ακόμα ανάμεσα στα δυο ματς και άλλα δυο που προέκυψαν από το δεύτερο ματς. Αλλά στο τέλος της ημέρας, την ιστορία τη γράφουν πάντα οι παρόντες και με αυτούς γράφτηκε η ιστορία του δεύτερο ημιτελικού και το αποτέλεσμα που έφερε τον ΠΑΟΚ σε έναν ακόμα τελικό κυπέλλου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News