ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Το «βελούδινο» αντίο του Ιβάν Νέσμπεργκ στη Βαλερέγκα που το χάλασε η Στρομγκότσετ

Η αντίστροφη μέτρηση της μεταγραφής του Ιβάν Νέσμπεργκ στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε, με τον Νορβηγό αμυντικό να ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη. Η παρουσία του στη Βαλερέγκα τελειώνει κάπως απότομα και εντελώς διαφορετικά από όσο θα ήθελε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του.

Το όνομα του Ιβάν Νέσμπεργκ ήρθε στο προσκήνιο στα τέλη Απριλίου όταν και έγινε γνωστή η συμφωνία που είχε πετύχει ο Ζοσέ Μπότο με τον ποδοσφαιριστή, το συμβόλαιο του οποίου με τη Βαλερέγκα, τελειώνει στα τέλη Ιουλίου. Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ ήρθε λίγες ημέρες αργότερα, όταν και ο προπονητής της ομάδας από τη Νροβηγία, Νταγκ Ίλε Φαγκέρμο, σε δηλώσεις του που έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως το κεφάλαιο Βαλερέγκα έκλεισε για τον ποδοσφαιριστή, καθώς ο τελευταίος ενημέρωσε την ομάδα πως δεν θα συνεχίσει μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του.

Η εξαίρεση που έκανε η Βαλερέγκα με τον Νέσμπεργκ

Η πολιτική της Βαλερέγκα με τους ποδοσφαιριστές που αποφασίζουν να μην ανανεώσουν είναι να τους «απενεργοποιεί» όταν εκείνοι ανακοινώσουν την οριστική απόφαση αποχώρησης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με τον Νέσμπεργκ. Το γεγονός πως εκείνος είναι γέννημα – θέμα της ομάδας, έχοντας μάλιστα φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έκανε τους ανθρώπους της Νορηγικής ομάδας να κάνουν δεύτερες σκέψεις και τελικά να τον κρατήσουν ενεργό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ομάδα και παίκτης φτάνουν σε ένα «αντίο» αναζητώντας τις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες, προκειμένου ο παίκτης να αποχαιρετήσει ομάδα και φιλάθλους.

Το «κάζο» με τη Στρομγκότσετ και η αλλαγή στο ημίχρονο

Στις 22 Μαΐου 2002, η Βαλερέγκα ηττήθηκε εκτός έδρας από την Στρομγκόντσετ με 3-2, μετά από ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, καθώς δέχθηκε τρία γκολ από τα 33′ ως το 37′. Ο Ιβάν Νέσμπεργκ ήταν βασικός και αντικαταστάθηκε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Νέσμπεργκ «υποχρεώθηκε» να αποχαιρετήσει τη Βαλερέγκα με έναν μάλλον άκομψο τρόπο, με τους ανθρώπους της ομάδας να κάνουν λόγο, τις τελευταίες ημέρες, για πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Νέσμπεργκ από εκείνη την αναμέτρηση και μετά.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News