ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Πέντε ιστορίες που μπορούν να τινάξουν στον αέρα τη μεταγραφή του Τάσου Δώνη στον ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ο Τάσος Δώνης βρίσκεται προ των πυλών του ΠΑΟΚ σε μια… σχέση που έχει παρελθόν πριν καν ξεκινήσει

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρεμς για τον δανεισμό του Τάσου Δώνη, δέκα χρόνια μετά την παρουσία του πατέρα του, Γιώργου, στο τιμόνι της ομάδας. Μια παρουσίας που τελείωσε με επεισοδιακό τρόπο, σε βαθμό που ήδη καταγράφονται αντιδράσεις στο άκουσμα της πιθανής μεταγραφής του Τάσου στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ελάχιστοι θυμούνται το αγωνιστικό πέρασμα του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Κανείς όμως δεν έχει ξεχάσει τα όσα έγιναν όσα έγιναν λίγο πριν το διαζύγιο αλλά και όσα ακολούθησαν. Στην επικείμενη παρουσία του Τάσου Δώνη στον ΠΑΟΚ, με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεμς, κάποιος θα μπορούσε εύκολα να πει το «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα». Αν όμως «σκαλίσει» κανείς την όλη ιστορία, θα δει πως και τα… τέκνα έχουν τις «αμαρτίες» τους. Αυτές είναι οι πέντε ιστορίες που μπλέκουν το γαϊτανάκι του ΠΑΟΚ με την οικογένεια Δώνη…

Στο Δώνης – Γκαρσία, οι ΠΑΟΚτσήδες ψήφισαν Γκαρσία δαγκωτό

Η φυγάδευση του Γιώργου Δώνη από την προπόνηση του ΠΑΟΚ την ημέρα που ο Πάμπλο Γκαρσία ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του με τον «Δικέφαλο του Βορρά», στις 20 Μαρτίου 2013, είναι η κορυφή ενός παγόβουνου που άρχισε να μεγαλώνει από τις αρχές της σεζόν. Ο Έλληνας τεχνικός είχε αποφασίσει πως ο Ουρουγουανός μέσος δεν χωράει στα πλάνα του. Έγιναν πολλά για να φτάσουμε στην αποχώρηση του Γκαρσία, την έκρηξη των οπαδών και τις αντιδράσεις εναντίον του Γιώργου Δώνη. Μερικά χρόνια αργότερα, ο Γιώργος Δώνης είχε δηλώσει: «Έκρινα ότι δεν πρέπει να παίζει ο Γκαρσία. Εγώ αποφάσιζα για την ομάδα. Είναι άλλο κομμάτι αυτό και άλλο το εξωαγωνιστικό. Ο Γκαρσία ήταν μια καυτή πατάτα που όλοι δεν την κρατούσαν στα χέρια τους και την άφηναν στον προπονητή για να μην γίνουν κακοί στον κόσμο. Οι ποδοσφαιριστές μου ήθελα πάντα να μου αποδεικνύουν ότι κάνω λάθος. Όμως, δεν μπορείς να τα βάλεις με την φύση. Κάποιος μπορεί να έχει τη δυνατότητα ότι μπορεί να παίξει μέχρι τα 40 και άλλος μέχρι τα 34. Εγώ έκρινα τον Γκαρσία καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια».

 

Η πρώτη «εμπλοκή» του Τάσου Δώνη

Στα 17 του, ο Τάσος Δώνης είχε γίνει «κόκκινο πανί» στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αιτία; Ένα like που είχε κάνει σε υβριστική σελίδα στο Facebook κατά του Πάμπλο Γκαρσία. Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Τάσος Δώνης σκέφτηκε να δείξει την στήριξη στον πατέρα του. Για λίγες ημέρες, καταγραφηκεένας μεγάλο διαδικτυακός χαμός.

 

Οι δικαστικές διαμάχες που κράτησαν πέντε χρόνια

Γιώργος Δώνης, ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ιβάν Σαββίδης μπήκαν σε δικαστικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2013 και κράτησαν για πέντε χρόνια. Ο Γιώργος Δώνης κατήγγειλε τον ΠΑΟΚ για όσα αφορούσαν τη σύμβαση εργασίας που είχαν υπογράψει δυο δυο πλευρές, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς, με τον Ιβάν Σαββίδη να καταθέτει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Έλληνα τεχνικού, σε υποθέσεις που κράτησαν μέχρι τα μέσα του 2018.

 

Η ανάρτηση μετά το ΠΑΟΚ – ΠΑΟ

Λίγες ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, στις 4 Νοεμβρίου 2019, που βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 2-2, ο Τάσος Δώνης, με ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε: «Παίζουν με τον ιδρώτα και τον κόπο σου. Σιχαμένο Ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο μιζέρια εκπέμπεις». Ο Έλληνας επιθετικός συντάσσεται, με αυτό τον τρόπο, στις ενστάσεις του πατέρα του, που βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, και διαμαρτύρεται για τη φάση του πέναλτι στο φινάλε της αναμέτρησης, με το οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε το τελικό 2-2.

 

Το «μόνο στον Ολυμπιακό» του Τάσου Δώνη

Τον Φεβρουάριο του 2021, με αφορμή την παρουσία του στη Φένλο με τη μορφή δανεισμού και τη φημολογία για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο Τάσος Δώνης είχε δηλώσει: «Υπήρχε επικοινωνία με κάποια άτομα από τον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήμουν αρνητικός να επιστρέψω στην Ελλάδα. Αυτή την στιγμή θα γύριζα μόνο για τον Ολυμπιακό, αν και είμαστε από μια παναθηναϊκή οικογένεια. Μιλάω μόνο ποδοσφαιρικά. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον». Στο μέλλον, λοιπόν, ο Τάσος Δώνης βρίσκεται κοντά στη μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ. Το αν αυτή θα συμβεί είναι το πρώτο σκέλος της συζήτησης. Το τι θα συμβεί εφόσον καταγραφεί, είναι το δεύτερο….

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News