ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Οι δυο κινήσεις του Ζοσέ Μπότο που φέρνουν πιο κοντά τον Ντόμινικ Κοτάρσκι

ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Η απόκτηση του τερματοφύλακα Ντόμινικ Κοτάρσκι έχει μπει στην τελική ευθεία με τον Ζοσέ Μπότο να παίρνει το ΟΚ για τελειώσει την υπόθεση

Η απόκτηση τερματοφύλακα ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Ζίφκο Ζίβκοβιτς περνάνε την πόρτα της εξόδου, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να μπαίνει στην τελική ευθεία για την απόκτηση του Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας που ανήκει στον Άγιαξ και αγωνίστηκε τη σεζόν που τελείωσε στη Γκόριτσα με τη μορφή δανεισμού, είχε μπει στα ραντάρ του ΠΑΟΚ και του Ζοσέ Μπότο από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν και έγιναν οι πρώτες έρευνες αγοράς. Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι είχε μια γεμάτη σεζόν στο πρωτάθλημα Κροατίας, επιστρέφοντας στην πατρίδα του μετά από δυο χρόνια. Το καλοκαίρι του 2019, ο Άγιαξ τον απέκτησε από τις ακαδημίες της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έναντι δυο εκ. Ευρώ.

Η προσέγγιση του Ζοσέ Μπότο σε Άγιαξ και Κοτάρσκι

Ο Ζοσέ Μπότο έβαλε το όνομα του Ντόμινικ Κοτάρσκι στη λίστα του και ακολούθως το τμήμα σκάουτινγκ συγκέντρωσε τα αγωνιστικά του στοιχεία. Η ικανότητά του να παίζει με τα πόδια και ο τρόπος διαχείρισης των γεμισμάτων είναι δυο στοιχεία που τον έφεραν στο προσκήνιο, με τον Ζοσέ Μπότο να κινείται ταυτόχρονα προς δυο κατευθύνσεις. Η πρώτη ήταν προς τον ποδοσφαιριστή και το περιβάλλον του. Η παρουσία του «Δικεφάλου του Βορρά» στα προημιτελικά του Conference League έκανε πιο εύκολη την «παρουσίαση» που θα έκανε ο Μπότο στον Κοτάρσκι αναφορικά με το «στάτους» της ομάδας. Η δεύτερη κίνηση είχε να κάνει με τις προθέσεις του Άγιαξ για τον Κροάτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο συμβόλαιο δανεισμού του Κοτάρσκι με την Γκόριτσα υπάρχει ρήτρα εξαγοράς, και βάσει αυτού κινήθηκε ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Άμεση ανάγκη για παρουσία του στις 21 Ιουνίου

Η υπόθεση τερματοφύλακα είχε και μια ακόμα, σημαντική παράμετρο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ξεκινήσει τις πρώτες προπονήσεις ενόψει της νέας σεζόν χωρίς τερματοφύλακα. Ήταν σχεδόν δεδομένο πως η πρώτη μεταγραφή της σεζόν θα ήταν αυτή, ειδικά από τη στιγμή που έπεσαν οι τίτλοι τέλους με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Το αν ο ΠΑΟΚ θα έχει ως πρώτο τερματοφύλακα τον Ντόμινικ Κοτάρσκι είναι μια κουβέντα που θα μπορεί να γίνει όταν συμπληρωθεί το παζλ κάτω από τα δοκάρια των «ασπρόμαυρων». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News