ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Κεϊτά Μπαλντέ, ο αγωνιστής που άλλαξε τη ζωή 200 μεταναστών!

Ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση του 27χρονου Σενεγαλέζου εξτρέμ Κεϊτά Μπλαντέ, ο οποίος ανήκει στην Κάλιαρι, και το όνομά του έχει συνδεθεί με μια ιστορία περίθαλψης προσφύγων.

Ωστόσο ο Αφρικανός άσος με το εξαιρετικό ποδοσφαιρικό βιογραφικό έχει γράψει ιστορία, όχι μόνο με τα γκολ του εντός γηπέδων, αλλά και με τη δράση του εκτός αγωνιστικών χώρων. 

Το διάστημα που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μονακό, το 2020, ο Κεϊτά Μπαλντέ συντόνισε και ολοκλήρωσε μια κίνηση που αφορούσε τη σίτιση και την ένδυση περίπου 200 Αφρικανών άστεγων μεταναστών που βρισκόταν στην Καταλονία. Ο Μπαλντέ είχε πληροφορηθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν, στην περιοχή της Γέιδα, Αφρικανοί μετανάστες, οι οποίοι και αναγκαζόταν να δουλεύουν σε χωράφια, για πολλές ώρες τη μέρα, χωρίς να τους προσφέρονται τα στοιχειώδη.

Ο Κεϊτά Μπαλντέ και το ενδιαφέρον για τον Αφρικανούς πρόσφυγες

Ο Σενεγαζέλος ακραίος, που πέρασε δύσκολες καταστάσεις όταν ο ίδιος είχε μεταναστεύσει στην Ισπανία μαζί με τον πατέρα του, έμαθε για την κατάσταση που επικρατεί με τους περίπου 200 Αφρικανούς μετανάστες. Αρχικά έστειλε χρήματα προκειμένου να τους εξασφαλίσει φαγητό και στη συνέχεια νοίκιασε δυο φορτηγάκια στα οποία φόρτωσε ρούχα που αγόρασε για εκείνους και φρόντισε να τους σταλούν.

Το τελευταίο βήμα είναι να εξασφαλίσει και τη στέγασή τους, αν και για αυτό το τρίτο βήμα δυσκολεύτηκε καθώς είχε εισπράξει αρκετές αρνητικές απαντήσεις από ξενοδοχεία στα οποία αποτάνθηκε: «Θα ήθελα να πάω στα ίδια ξενοδοχεία με καμιά δεκαριά φίλους μου με μαύρο δέρμα αλλά με ωραία κουστούμια και ακριβά αυτοκίνητα, να ζητήσουμε να νοικιάσουμε εκεί δωμάτια, και να δούμε τότε εάν θα μου ξαναπούν όχι. Ούτε που θα ασχοληθούν με το εάν είμαι μαύρος» είχε δηλώσει ο Μπαλντέ, στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε και στο οποίο αποκαλύφθηκε η όλη του δράση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News