ΠΑΟΚ: Η πίεση αυξήθηκε και ο τελικός... αργεί

ΠΑΟΚ: Τα χαμόγελα της πρόκρισης στον τελικό έφυγαν μετά και το όγδοο παιχνίδι χωρίς νίκη και η αναμέτρηση στα Γιάννινα δεν είναι μια απλή διεκπεραίωση

Το καύσιμο που έδωσε στον ΠΑΟΚ η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου επί του Ολυμπιακού, «σώθηκε» όχι τόσο με την ισοπαλία με την ΑΕΚ, όσο με την ήττα από τους «ερυθρόλευκους» στον Τούμπα, και ο Δικέφαλος του Βορρά αναζητά νέο σημείο αναφοράς.

Ένα πράγμα που έχουν κάνει λίγοι στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα είναι το να κοιτάξουν τη βαθμολογία των πλέι οφ. Οι δυο νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ στις δυο πρώτες αγωνιστικές έφεραν ένα εφησυχασμό και μια ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση στον στόχο της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπως ο στόχος της πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League είχε επιτευχθεί εν μέσω απωλειών στο πρωτάθλημα, έτσι και ο στόχος της πρόκρισης επί του Ολυμπιακού ήρθε εν μέσω απωλειών στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ αρχίζει και παίζει με πίεση

Στα αυτοκίνητα που είναι «του κουτιού», θα βρει κάποιος στον καθρέφτη της πόρτας ένα αυτοκόλλητο που προειδοποιεί τον οδηγό πως «τα αντικείμενα που βλέπει στον καθρέφτη είναι πιο κοντά από όσο φαίνονται». Αυτό συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ και τις ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία των πλέι οφ.Για κάποιους φαντάζουν μακριά, αλλά αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» γράψει και άλλο παιχνίδι χωρίς νίκη, αυτό θα πάψει να ισχύει. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι του και ο ΠΑΟΚ αρχίζει και νιώθει την πίεση του αποτελέσματος. Υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι τον τελικό και αυτά τα οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη, όσο ακι αν μέσα υπάρχουν τα δυο με τη Μαρσέιγ και τα δυο της πρόκροσης με τον Ολυμπιακό, δεν περνάνε απαρατήρητα.

Το… μισογεμάτο ποτήρι

Αλήθεια, μπορεί κάποιος να δει το ποτήρι μισογεμάτο; Να μαζέψει όλα όσαέχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και να πει «ο ΠΑΟΚ είναι τον τελικό, που ήταν ο μεγάλος στόχος, έφτασε στα όρια του στην Ευρώπη, που ήταν και αυτός στόχος, και παραμένει φαβορί για την δεύτερη θέση, που είναι και αυτός στόχο». Ωραία. Όσο και να γίνει αυτή η κουβέντα, υπάρχει το «αλλά». Και τα «αλλά» στο ποδόσφαιρο, φεύγουν μόνο με νίκες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News