ΠΑΟΚ: Η εταιρία που σχεδίασε το στάδιο της Τότεναμ σχεδιάζει τη νέα Τούμπα

Με το προεδρικό διάταγμα που θα ανοίξει τον δρόμο για τη Νέα Τούμπα να βρίσκεται προ των πυλών, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα, έχοντας έρθει σε επαφή με κατασκευαστικές εταιρίες.

Μια από αυτές είναι και η «Populous» η οποία έχει στο ενεργητικό της πάνω από 1300 σχεδιασμούς και κατασκευές σταδίων σε όλο τον κόσμο. Δυο από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα δείγματα γραφής της δουλειάς της συγκεκριμένης εταιρίας είναι τα νέα στάδια της Λιόν και της Τότεναμ. Το «Parc Olympique Lyonnais» έχει χωρητικότητα 59,186 θεατών και εγκαινιάστηκε στις 9 Ιανουαρίου 2016. Το «Tottenham Hotspur Stadium» έχει χωρητικότητα 62,850 θεατών και εγκαινιάστηκε στις 3 Απριλίου 2019.

Μια εταιρία – κολοσσός με μεγάλη εμπειρία

H «Populous» είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες σχεδιασμού και κατασκευής μεγάλων κτηρίων και γηπέδων, και στο πορτοφόλιό της έχει να παρουσιάσει πάνω από 1300 στάδια για τα οποία έφερε εις πέρας τον σχεδιασμό και την κατασκευή. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μεγάλη προεργασία αναφορικά με την ανεύρεση της εταιρίας που θα φέρει εις πέρας το μεγάλο στοίχημα που λέγεται Νέα Τούμπα. Υπάρχουν πληροφορούσες που αναφέρουν πως η «Populous» είναι η εταιρία που έχει πάρει το χρίσμα για τη Νέα Τούμπα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ευελπιστούν πως σύντομα το προεδρικό διάταγμα θα πάρει τις υπογραφές που χρειάζεται και θα τεθεί σε ισχύ, γεγονός που θα σημάνει μια σειρά εξελίξεων.

Ο ΠΑΟΚ είναι πανέτοιμος για την επόμενη μέρα

Αυτό που προκύπτει είναι πως ο η οικογένεια Σαββίδη έχει κάνει μια σειρά από κινήσεις προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια μέρα παραπάνω από τη στιγμή της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος, έτσι ώστε οι διαδικασίες για τη Νέα Τούμπα να προχωρήσουν με τέτοιους ρυθμούς που θα κάνουν το σχέδιο της παρουσίας στο νέο στάδιο με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, το 2026, να μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News