ΠΑΟΚ: Η διπλή ευκαιρία για να πληγώσει καίρια τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν έχουν μόνο τη διαφορά του κυπέλλου να λύσουν. Σίγουρα εκεί διακυβεύεται ένα τρόπαιο, αλλά υπάρχει και ένα ακόμα «ιδιαίτερο» ματς στο «Καρϊσκάκης». 

Η «λευκή» ισοπαλία της Τούμπας στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας την περασμένη Πέμπτη άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, τους οποίους οι δυο ομάδες θα λύσουν το βράδυ της Τετάρτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρώτη από τις δυο επισκέψεις του «Δικεφάλου του Βορρά» στο «σπίτι» των «ερυθρόλευκων» μέχρι το τέλος της σεζόν. Και κάθε μια από αυτές τις επισκέψεις, είναι ισάριθμες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να πετύχει πλήγμα ουσίας αλλά και γοήτρου στον μεγάλο του αντίπαλο, με φόντο και τη νέα σεζόν.   

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να φουντώσει την μουρμούρα για τον Πέδρο Μαρτίνς 

Από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι τώρα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι το πιο «φρέσκο» δίπολο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός μετράει τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο και ο ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα. Ραζβάν Λουτσέσκου και Πέδρο Μαρτίνς αποτελούν το σημείο αναφοράς «ασπρόμαυρων» και «ερυθρόλευκων», με τους δυο τεχνικούς να έχουν περάσει τα πάνω και τα κάτω τους. Το τελευταίο διάστημα, ο ΠΑΟΚ είχε το «αποκούμπι» της παρουσίας στα προημιτελικά του Conference League, με το οποίο η αγωνιστική του εικόνα εντός των συνόρων περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Από την άλλη πλευρά, στον Ολυμπιακό, η μόλις μια νίκη μέχρι τώρα στα πλέι οφ έχει φέρει αρκετή «γκρίνια» και ο ΠΑΟΚ καλείται να την… αυξήσει κόβοντας την όρεξη των «ερυθρόλευκων» για το νταμπλ.  

Υπάρχει και η… χαλάστρα της φιέστας 

Μπορεί να μοιάζει λίγο μακρινό για να μπαίνει στην συζήτηση όμως στις 14 Μαΐου, ο Ολυμπιακός θα δώσει το τελευταίο του φετινό παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης», υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρεθεί στη φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για κάθε ομάδα, αυτός ο ρόλος είναι λίγο άχαρος, πόσο δε μάλλον όταν αυτή θεωρήθηκε διεκδικήτρια του τίτλου. Το 2020, ο ΠΑΟΚ είχε «σπάσει» το αήττητο του Ολυμπιακού στο «παρά ένα» της σεζόν και στα μέσα Μαΐου θα θελήσει να του κάνει νέα «χαλάστρα».  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News