ΠΑΟΚ: Η ΑΕΚ δεν είναι ο μόνος αντίπαλος

Η ατάκα του Ραζβάν Λουτσέσκου που δείχνει πως η ΑΕΚ είναι ο μεγάλος αλλά όχι ο μόνο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Η ατάκα του Ραζβάν Λουτσέσκου που δείχνει το ποιο είναι ο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την και την ΑΕΚ στο «Σπύρος Λούης» των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων το βράδυ της Κυριακής, για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Το «και» δεν έχει μπει τυχαία και προκύπτει από τις ομιλίες που έχει κάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τα αποδυτήρια της Γκελάμκο Αρένα, μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με αντίπαλο τη Γάνδη, μέχρι και το πρωί ου Σαββάτου, στα αποδυτήρια του σταδίου Τούμπας, στην τελευταία προπόνηση.

Πρώτος αντίπαλος, το μυαλό…

«Ακούστε με λίγο, παιδιά…» φώναξε ο Λουτσέσκου εν μέσω πανηγυρισμών μετά το τέλος του αγώνα με την Γάνδη. Και όταν κατάλαβε ότι ακόμα κάποιοι μιλάνε, θύμωσε και έβαλε τις φωνές. «Ε! Με ακούτε; Ησυχάστε….» είπε σε έντονο ύφος, και συνέχισε. «Λοιπόν, μαλ…. Έχουμε την ΑΕΚ και μετά ξεκούραση. Καταλάβατε; Έχουμε ματς την Κυριακή. Α θέλετε να είστε σε αυτό το επίπεδο, έχει ματς και την Πέμπτη και την Κυριακή, καταλάβατε; Θέλετε να παίξετε σε αυτό το επίπεδο; Αν ναι, έτσι είναι….». Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει πως ο πρώτος και μεγάλος αντίπαλος είναι το μυαλό των ποδοσφαιριστών που είναι ανάμεσα στον θρίαμβο της παρουσίας στα προημιτελικά του Conference League και στο τετραήμερο ρεπό που ακολουθεί. Και ο Ρουμάνος τεχνικός το είπε πρώτη φορά στην πρώτη χαλάρωση, λίγο μετά τα πρώτα πανηγύρια.

Δεύτερος αντίπαλος, η πεινασμένη ΑΕΚ

Το αήττητο σερί που έχει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ είναι πλέον σε διψήφιο αριθμό αγώνων, και αυτό, όσο τρέφει την πεποίθηση των «ασπρόμαυρων» πως έχουν πάρει τον αέρα της Ένωσης και βρίσκουν πάντα τρόπο να πετυχαίνουν αυτό που θέλουν, άλλο τόσο πεισμώνει τους «κιτρινόμαυρους». Το αν το θέλει πιο πολύ η ΑΕΚ είναι κάτι που οφείλει να το δείξει, αλλά σίγουρα το έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα «μαξιλαράκι» εννιά βαθμών από την Ένωση και δεν θέλει να το δει να «ροκανίζεται».

Τρίτος αντίπαλος η κούραση και οι απουσίες

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τους τραυματίες Μιχαηλίδη, Κρέσπο αλλά και τρεις ποδοσφαιριστές που είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Ο ένας είχε βρεθεί θετικός στα τεστ της περασμένης Τρίτης και οι άλλοι δυο στα τεστ του Σαββάτου, αν και υπήρχαν ενδείξεις από το βράδυ της Παρασκευής. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν γνωστοποίησε αποστολή και ουσιαστικά οι απώλειες θα καταγραφούν όταν θα γίνει γνωστή η 11άδα και οι παίκτες που θα είναι στον πάγκο. Η ενεργοποίηση του Φερνάντο Βαρέλα δείχνει πως κάτι τρέχει στο κέντρο της άμυνας, πλην των τραυματιών Μιχαηλίδη, Κρέσπο. Μέσα σε όλα, η αναμέτρηση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς αγώνων στους οποίους ο ΠΑΟΚ έπαιξε στα κόκκινα. Είναι οι τέσσερις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και οι αγώνες πρωταθλήματος με Άρη, Ιωνικό, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, με τον ΠΑΟΚ να έχει σε αυτές μόλις μια νίκη.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News