ΠΑΟΚ: Γιατί ο Λουτσέσκου δεν πάλεψε να κρατήσει τον Πασχαλάκη

ΠΑΟΚ Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έφυγε αν και περίμενε πως, έστω και στο «και ένα» θα του γίνει μια επίσημη πρόταση, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην παρεμβαίνει όπως έκανε πριν ένα χρόνο

Η αυλαία της παρουσίας του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στον ΠΑΟΚ έκλεισε στις αρχές της εβδομάδας, με το τηλεφώνημα του Ιβάν Σαββίδη στον έμπειρο τερματοφύλακα.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαρίστησε τον Πασχαλάκη για όλα όσα πέτυχε στον «Δικέφαλο του Βορρά» στα πέντε χρόνιας παρουσίας του, σε ένα τηλεφώνημα που πολλοί περίμεναν πως θα είχε διαφορετική τροπή. Ήταν εκείνοι που ακόμα και μετά τον αποχαιρετιστήριο λόγο του «Πάσχα» στους συμπαίκτες του, μετά το τέλος του τελικού του κυπέλλου, στα αποδυτήρια, πίστευαν πως η πόρτα του ΠΑΟΚ δεν είχε κλείσει οριστικά για τον Έλληνα τερματοφύλακα, θεωρώντας πως ίσως ο Ιβάν Σαββίδης έκανε μια τελευταία κίνηση για την παραμονή του. Γιατί δεν έγινε αυτό;

Ο Λουτσέσκου κράτησε Πασχαλάκη όταν εκείνος ήθελε να φύγει

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν εκείνος που πριν από ένα χρόνο, επιστρέφοντας στην Τούμπα, είχε βάλει φρένο στις κινήσεις που είχαν γίνει από τους «ασπρόμαυρους» για την απόκτηση τερματοφύλακα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μάλιστα είχε κάνει αρκετά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ως γνωστόν είχε φτάσει ένα βήμα πριν από τη συμφωνία με τερματοφύλακα που τελικά βρέθηκε στην Ελλάδα αλλά σε άλλο λιμάνι.

Η απόφαση στα μέσα της χρονιάς και η πρόταση που δεν έγινε

Από τον περασμένο Ιανουάριο και μετά, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε – με εξαίρεση τον Αντρέ Βιεϊρίνια – να τρενάρει όλες τις ανοικτές υποθέσεις που είχε. Αφού φρόντισε να ανανεώσει τα συμβόλαιο των Τσιγγάρα, Λύρατζη, Ίνγκασον, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (με τον τελευταίο να παραχωρείται σε ομάδα του MLS) οι Κρέσπο, Μπίσεσβαρ και Πασχαλάκης περίμεναν να ακούσουν κάτι αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Συγκεκριμένα για τον Πασχαλάκη, η αρχική απόφαση ήταν να του γίνει μια πρόταση με μειωμένες αποδοχές και μήνυμα πως δεν θα είναι το Νο1 κάτω από τα δοκάρια. Σε αυτή την πρόταση, ο Πασχαλάκης αναμενόταν να απαντήσει αρνητικά, αλλά τέτοια πρόταση, επίσημα, δεν έγινε ποτέ.

Ο Λουτσέσκου τον ήθελε δεύτερο, ο Πασχαλάκης ήθελε να είναι πρώτος

Η πόρτα της εξόδου για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη άνοιξε, ο ίδιος την πέρασε χωρίς αυτή τη φορά να τον εμποδίσει κανένας και τίποτα. Κατα πρώτον, ο ίδιος ο Πασχαλάκης, λόγω των όσων είχαν γίνει όλο τον τελευταίο 1,5 χρόνο, είχε αρχίσει να σκέφτεται την καριέρα του εκτός ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την πλευρά του ήθελε τον Πασχαλάκη αλλά όχι για πρώτο, την ώρα που ο Έλληνας κίπερ δεν «ψηνόταν» να μείνει ως δεύτερος. Όσο για όλους τους υπόλοιπους; Ο Ζοσέ Μπότο είχε εκφράσει την άποψή του και ήταν υπέρ της αλλαγής του διδύμου των τερματοφυλάκων, οπότε όλα πήραν τον δρόμο τους. Κάποια στιγμή είχε «ψιθυριστεί» οτι ο Λουτσέσκου θα ήταν πιο «ζεστός» για την παραμονή Πασχαλάκη, έστω και στο παρά ένα, αλλά κάτι τέτοιο δεν εξωτερικεύτηκε ποτέ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News