ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ: Αν αγαπάς τον ΠΑΟΚ, ξέρεις…

Η Τούμπα θα θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να λιώσει όποια αντίσταση προβάλλουν οι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ, βαδίζοντας στο μονοπάτι της πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο δωδέκατος παίκτης του ΠΑΟΚ θα κληθεί να γίνει κομμάτι της ιστορίας του. Χρειάζεται, όμως, τεράστια προσοχή προκειμένου να γραφτεί το όνομά του με χρυσά γράμματα στην αποψινή σελίδα και όχι με μαύρα…

Όσοι φίλοι του «Δικέφαλου» βρεθείτε το βράδυ στην Τούμπα, καλείστε να… βγάλετε από το μυαλό σας ότι συνέβη πριν από οκτώ νύχτες στη Μασσαλία. Οφείλετε να διαγράψετε από τη σκέψη σας τη λέξη «εκδίκηση». Υποχρεούστε να προστατεύσετε και να θωρακίσετε με όλες τις δυνάμεις – και ανεξαρτήτως εξέλιξης του αγώνα – το σήμερα και το αύριο της αγαπημένης σας ομάδας.

Με τα επεισόδια του πρώτου αγώνα να βρίσκονται ακόμη υπό νομική διερεύνηση από την ΟΥΕΦΑ, και την Τούμπα να έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, οποιοδήποτε αντικείμενο πέσει στον αγωνιστικό χώρο, οποιαδήποτε παρεκτροπή, μπορεί να συνοδευτεί με καταστροφικές συνέπειες για τον ΠΑΟΚ.

Ο Παγέ θα… ρίξει τις παγίδες, πρόσεξε μην τις πατήσεις! 

Δεν αρκεί, λοιπόν, να ελέγξετε μόνο τον εαυτό σας. Καλείστε να προσέχετε και τον διπλανό σας. Και προσοχή! Απέναντι σας θα βρείτε μια ομάδα που δεν θα παλέψει για την πρόκριση με το… σεις και με το σας. Θα βρείτε έναν αντίπαλο με Λατινοαμερικάνο προπονητή (έστω κι αν θα απουσιάζει από τον πάγκο) που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα να εκμεταλλεύεται προς όφελος του την εξέδρα, ακόμη κι αυτή βράζει εναντίον του. Ιδιαίτερα όταν αυτή βράζει εναντίον του. Όποιος έχει μεγαλώσει στο σκληρό ποδόσφαιρο της Αργεντινής, γνωρίζει ότι ο Χόρχε Σαμπάολι ξέρει καλά από… ανταρτοπόλεμο.

Και κάτι τελευταίο. Θυμηθείτε πως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την οργή της εξέδρας του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του «Βελοντρόμ», ο Ντμίτρι Παγέ. Να είστε σίγουροι ότι ο Γάλλος θα επιχειρήσει ουκ ολίγες φορές να προκαλέσει την εξέδρα, κάθε φορά που θα κατευθύνεται στις γωνίες για την εκτέλεση ενός κόρνερ. Μην τσιμπήσετε! Μην αφήσετε τα συναισθήματα σας να σας παρασύρουν.

Αν, λοιπόν, αγαπάς τον ΠΑΟΚ και βρεθείς το βράδυ στην Τούμπα, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! Γιατί απόψε έχεις κι εσύ ραντεβού με την ιστορία!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News