ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Λυτρώθηκε με Άκπομ στο 90'

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του μαχητικού ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, με τον Τσούμπα Άκπομ να σκοράρει στο 90′

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του μαχητικού ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, με τον Τσούμπα Άκπομ να σκοράρει στο 90′.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το ίδιο νόμισμα που είχε… πληρωθεί εκείνος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Τσούμπα Άκπομ σκόραρε στο 90′ και έδωσε τη νίκη στους «ασπρόμαυρους», που αξιοποίησαν την ισοπαλία στο Αθηναϊκό ντέρμπι και την ήττα του Άρη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει διάθεση να τρέξει, να πάρει την κατοχή και να δώσει τον δικό του ρυθμό, κάτι που ναι μεν το κατάφερε αλλά χωρίς να έχει ουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του, σημάδευε τον Περέα, που περίμενε στη μεσαία γραμμή για να φύγει στο χώρο, κάτι που κατάφερε δυο φορές στα πρώτα 20 λεπτά, χωρίς να ολοκληρωθεί κάποια από τις δυο κινήσεις του με τελική για τους Γιαννιώτες. Στο 15’ ο Γιάννης Μιχαηλίδης σε μια προσπάθειά του να κόψει αντεπίθεση του ΠΑΣ έπεσε στο έδαφος κάνοντας κακό πάτημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο γόνατο και να αντικατασταθεί από τον Κρέσπο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τραυματισμό που τον βγάζει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην έχει τον τρόπο να φτάσει όχι απλά σε τελική προσπάθεια αλλά σε πάσα για μια τελική, με τον ΠΑΣ να κρατά τους «ασπρόμαυρους» μακριά από την εστία του, αλλά ταυτόχρονα να είναι και μακριά από την εστία του Ζίβκοβιτς. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Μιτρίτσα και Σβαμπ να αντικαθιστούν τους Μουργκ και Σοάρες και τον ΠΑΟΚ να έχει ακριβώς την εικόνα των πρώτων λεπτών του αγώνα, με διάθεση αλλά χωρίς ουσία. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΣ δεν είχε λόγο να αλλάξει το πλάνο του, καθώς δεν είχε κινδυνεύσει, με σημαντικότερη στιγμή για τον Δικέφαλο το εξ’ επαφής σουτ του Μιτρίτσα, στο οποίο είχε απάντηση ο Λοντίγκιν, στο 64’. Στο 69’ ο Κούρτις προσπάθησε να νικήσει τον Λοντίγκιν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να πετάγεται στο «παραθυράκι» και να διώχνει σε κόρνερ, γνωρίζοντας την αποθέωση των συμπαικτών του για αυτή την απόκρουση. Στο 71’ ο Λοντίγκιν είχε άλλη μια επέμβαση, σε σου του Ζαμπά. Η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ καταλάγιασε, για να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 88’ ο ΠΑΣΣ έχασε μοναδική ευκαιρία, με τον Ντομίγκεθ να σηκώνεται πιο ψηλά από όλους, μετά από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 90’ ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της νίκης, με τον Τσούμπα Άκπομ να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Λέο Ζαμπά. Στο 94′ ο Περέα έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει, με σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.  

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σοάρες (46’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (46’ Μιτρίτσα), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (73’ Α. Ζίβκοβιτς), Τσόλακ (67’ Άκπομ) 

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (73’ Λώλης), Περέα, Μορέιρα (85’ Παντελάκης) 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News