ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Οι ιστορίες - αμαρτίες του διαιτητή της ρεβάνς, Ντάνι Μακέλι

ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ: Οι ιστορίες – αμαρτίες του διαιτητή της ρεβάνς, Ντάνι Μακέλι με το πλούσιο βιογραφικό

Το πλούσιο «βιογραφικό» του Ντάνι Μακέλι, από το γκολ του Κριστιάνο που δεν μέτρησε ποτέ και το πέναλτι στο Αγγλία – Δανία μέχρι τα ιατρικά δελτία στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Ο Ντάνι Μακέλι, που ορίστηκε να διευθύνει τη ρεβάνς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρσέιγ στην Τούμπα για τα προημιτελικά του Conference League, όχι μόνο δεν είναι κάποιος «άγνωστος» διαιτητής, αλλά έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο επίκεντρο. Διαιτητής FIFA από το 2011, ο 39χρονος Ολλανδός έχει καταφέρει να βρεθεί σε πολλά σημαντικά ματς είτε σε επίπεδο συλλόγων είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων, και αρκετές φορές έχει συζητηθεί αρκετά.

Η συγνώμη του Μακέλι στον Κριστιάνο Ρονάλντο

Σε μια αναμέτρηση στην οποία δεν υπήρχε VAR, όπως δε θα υπάρχει και την Πέμπτη στην Τούμπα, ο Ντάνι Μακέλι, και ο βοηθός του, Μάριο Ντικς, «έχασαν» μια φάση που θα μπορούσε να στερήσει από την Πορτογαλία την παρουσία στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου του Κατάρ. Το γκολ που πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις της αναμέτρηση με τη Σερβία, με τη μπάλα να περνάει τη γραμμή, δεν μέτρησε ποτέ, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο CR7 πέταξε το περιβραχιόνιο, ο Μακέλι ένιωσε εκτεθειμένος και έψαχνε τον Πορτογάλο αρχηγό να του ζητήσει συγνώμη.

Τα ιατρικά δελτία στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Ο Ντάνι Μακέλι ήταν διαιτητής στην αναμέτρηση που έκρινε και την δεύτερη θέση της σεζόν 2019-20, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Τότε, δεν είχε απασχολήσει με κάποια διαιτητική απόφασή του αλλά βρέθηκε μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό. Αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν αθεώρητα ιατρικά δελτία, με την έναρξη του αγώνα να καθυστερεί και τον Ολλανδό να ψάχνει να βρει το τι να κάνει. Η αναμέτρηση έγινε, η ΑΕΚ είχε δικαίωμα ένστασης, με την οποία θα έπαιρνε το ματς «στα χαρτιά» αλλά δεν προέβη σε αυτή.

Το πέναλτι που έστειλε την Αγγλία στον τελικό του Euro

Ο Ολλανδός διαιτητής είχε διευθύνει έναν από τους δυο ημιτελικούς του Euro 2020, και συγκεκριμένα αυτόν ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία. Στην παράταση, και συγκεκριμένα στο 102′ υπέδειξε πέναλτι σε πτώση του Στέρλινγκ. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, ο Κέιν ευστόχησε, η Αγγλία προκρίθηκε με τους Δανούς να φωνάζουν ακόμα τόσο για την παράβαση όσο και για μια δεύτερη μπάλα που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο εκείνη τη στιγμή.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News