Μλάντεν Φούρτουλα στο sportday.gr: «Έχουμε ανάγκη από έναν τελικό γιορτή»

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Μλάντεν Φούρτουλα θυμάται στo Sportday.gr τις διαφορετικές εποχές που έζησε στις κερκίδες των των γηπέδων, σε πρωτάθλημα και τελικούς, και περιγράφει τον δικό του «ιδανικό» τελικό.

Ο Μλάντεν Φούρτουλα κατοικεί στα ψηλά στρώματα της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Ο «Φούκι», που έχει αφήσει το στίγμα του με το πέρασμά του κάτω από τα δοκάρια του «Δικεφάλου του Βορρά» ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό και έκανε το δικό του σενάριο για το πως θα ήθελε να κυλίσει η βραδιά στο «Σπύρος Λούης» των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Θα ξεκινήσω με μια απλή ερώτηση. Μπορεί ο τελικός αυτός να φύγει από τα… κλισέ;

«Η αλήθεια είναι πως τα ματς που μας μένουν περισσότερο είναι αυτά που το καταφέρουν αυτό. Και μιλάω αν το βλέπεις ως φίλαθλος. Ο ΠΑΟΚ έχει μια σειρά τελικών στους οποίους νίκησε και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από αυτό είναι το γεγονός πως έχει στην ομάδα τους παίκτες με τους οποίους το κατάφερε. Και αυτό έχει να κάνει και με την ψυχολογική προετοιμασία. Η λογική λέει ότι θα πάμε σε ένα κλειστό τελικό. Οι ομάδες έχουν ήδη ξεχάσει το ματς της Τρίτης. Μιλάμε για τελικό, για ματς τίτλου. Όλα αλλάζουν».

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Τι σας λέει αυτό το ζευγάρι, από τα δικά σας χρόνια;

«Μεγάλες μάχες. Ισορροπημένες μάχες. Και οι δυο ομάδες πρωταγωνιστούσαν. Για τα ματς στην Τούμπα δεν έχω να πω πολλά. Υπήρχαν κάποια ματς που τα χάσαμε και πληγωθήκαμε. Εποχές με το γήπεδο γεμάτο μέχρι εκεί που δεν πάει. Θα σας πω όμως πως η Λεωφόρος ήταν από τα αγαπημένα μου γήπεδα. Πολύ ποδοσφαιρικό. Γέμιζε και το ένιωθες. Αλλιώς είναι το γήπεδο με κουλουάρ και αλλιώς εκεί που τελειώνει το χορτάρι να είναι ο κόσμος».

Υπάρχει ματς με τον Παναθηναϊκό που θέλατε να ξαναπαίξετε;

«Ξέρεις, κάθε φορά που γυρίζει το χρόνο πίσω, κάθε φορά που γυρίζω το χρόνο πίσω, δε διαλέγω. Είναι η ζωή σου, η διαδρομή σου. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο. Θα ήθελα να ξαναζήσω γενικά εκείνη την εποχή. Όποιον ποδοσφαιριστή και να ρωτήσεις, αυτό, πιστεύω, θα σου πει».

Υπάρχει τελευταία χρόνια μια φουρνιά παικτών που πιάνει ρεκόρ συμμετοχών που γράφτηκαν στην εποχή σας…

«Η κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της, τις ιδιαιτερότητές της. Μιλάμε τώρα για μια εποχή που ο ΠΑΟΚ έκανε κοντά 60 αγώνες. Χαίρεσαι να βλέπεις να πλησιάζουν τα ρεκόρ και γιατί όχι να τα σπάνε. Ο Βιεϊρίνια γραφεί συμμετοχές. Είναι αρχηγός. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης για τον ΠΑΟΚ».

Καταλαβαίνω ότι θέλετε να δείτε τον ΠΑΟΚ νικητή. Τι τελικό θα θέλατε να δείτε;

«Έχουμε ανάγκη να ζήσουμε ξανά γεμάτα γήπεδα, με κόσμο και των δυο ομάδων, ματς γιορτή. Θέλω να ξαναζήσουμε παιχνίδια τα οποία να τα χαρούμε. Σα την Αγγλία, που τα βλέπεις και τα ζηλεύεις. Θα γίνει ένα ματς σε μεγάλο γήπεδο. Να το δούμε γεμάτο. Με φιλάθλους και των δυο ομάδων. Να το δει ο κόσμος, να χαρεί την ατμόσφαιρα και να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να γίνονται περισσότερα παιχνίδια έτσι. Να δεις που σε τέτοια ματς θα θέλει να πάει όλος ο κόσμος»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News