Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Apple σταματά τις πωλήσεις της στη Ρωσία

Η Apple έγινε η τελευταία μεγάλη εταιρεία που σταμάτησε όλες τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το Apple Pay και άλλες υπηρεσίες όπως οι Χάρτες της Apple έχουν περιοριστεί. Η Google έχει επίσης αφαιρέσει από τις λειτουργίες της, εκδότες που χρηματοδοτούνται από το κράτος, όπως το RT. Οι εφαρμογές mobile banking στα ρωσικά, όπως η εφαρμογή της ρωσικής VTB Bank, ενδέχεται σύντομα να μην λειτουργούν πλήρως σε συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Apple ανέφερε σε δήλωσή της ότι η εταιρεία έχει απενεργοποιήσει τόσο την κυκλοφορία όσο και τα ζωντανά συμβάντα στους Χάρτες της Apple στην Ουκρανία ως «μέτρο ασφαλείας και προφύλαξης για τους Ουκρανούς πολίτες».

Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Μιχάιλο Φέντοροφ δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς την Apple στο Twitter, στην οποία ζήτησε από την εταιρεία να αποκόψει τη Ρωσία από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το App Store της.

Ο περιορισμός απο την Google

Επιπλέον, η Google περιόρισε τις ειδησεογραφικές εταιρείες που χρηματοδοτούνται από τη ρωσική κυβέρνηση από εργαλεία διαφήμισης και ορισμένες λειτουργίες στο YouTube. Η εταιρεία είπε επίσης στο BBC ότι το Google Pay είχε περιοριστεί στη χώρα ωστόσο, η Google δεν έχει αποκλείσει το Google Pay στη Ρωσία.

Αναφέρθηκε επίσης ότι οι περισσότερες από τις υπηρεσίες τους (όπως η Αναζήτηση, οι Χάρτες και το YouTube) παραμένουν επί του παρόντος διαθέσιμες στη Ρωσία. Τα άτομα με iPhone θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν το App Store αλλά η παύση στις πωλήσεις δεν θα έχει τεράστιο άμεσο αντίκτυπο. 

Εν τω μεταξύ, η φινλανδική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού δικτύου Nokia δήλωσε ότι θα σταματήσει τις παραδόσεις στη Ρωσία μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα λόγω της εισβολή στην Ουκρανία.

To Netflix και η Nike

Τη Δευτέρα, το Netflix είπε επίσης ότι «δεν σχεδιάζει» να προσθέτει κρατικά κανάλια στη ρωσική υπηρεσία του. Οι ρωσικοί κανονισμοί της είχαν υποχρεώσει να μεταφέρει 20 δωρεάν ειδησεογραφικά, αθλητικά και ψυχαγωγικά κανάλια στη χώρα. 

Ο αμερικανικός κολοσσός αθλητικών ειδών, Nike έχει επίσης διακόψει τις πωλήσεις στη Ρωσία. Μια ενημέρωση στον ιστότοπο της εταιρείας έδειξε ότι οι αγορές στο διαδίκτυο και στην εφαρμογή δεν ήταν διαθέσιμες στη Ρωσία, επειδή η εταιρεία είπε ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την παράδοση των αγαθών στη χώρα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News