Daily Mirror: «Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει υποστεί κυρώσεις, παρά τους στενούς δεσμούς με τον Πούτιν»

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στην Αγγλία αναφορικά με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη σχετικά με το γεγονός ότι παρ’ ότι φέρεται να είναι κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, εντούτοις έχει αποφύγει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε άλλους στενούς συνεργάτης του Ρώσου προέδρου. 

Το άρθρο που θα διαβάσετε παρακάτω δημοσιεύτηκε στη Daily Mirror. 

Το ενδιαφέρον των Άγγλων αντλείται από το γεγονός ότι μια αντίστοιχη, όπως θεωρούν, περίπτωση, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, υπέστη βαρύτατες κυρώσεις από την αγγλική κυβέρνηση και η Τσέλσι αναγκάστηκε να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς σε μια πολύ ταραγμένη για τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2021, χρονιά.

Το άρθρο της Mirror τιτλοφορείται «Έλληνας ιδιοκτήτης (ομάδας) ενεργός παρά τους δεσμούς με τον Πούτιν» και στη συνέχεια αναφέρει τα εξής:

«Ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου της ελληνικής Super League ΠΑΟΚ, δεν έχει υποστεί κυρώσεις, παρά τους στενούς δεσμούς του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η σχέση του Σαββίδη, πρώην βουλευτή στην κυβέρνηση Πούτιν, με το αγγλικό ποδόσφαιρο, είναι η πώληση δύο παικτών στη Νόριτς, μεταγραφές που κόστισαν αρκετά χρήματα.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης πήγε στη Νόριτς για 6 εκατομμύρια λίρες και ο Έλληνας εξτρέμ Χρήστος Τζόλης αποκτήθηκε έναντι 10 εκατομμυρίων λιρών, αλλά δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ στην Premier League. Ο Σαββίδης ήταν αυτός που προσωπικά σφράγισε τη συμφωνία με τον Τζόλη. Ο Σαββίδης δεν εθεάθη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 25 μηνών με αναστολή επειδή το 2018 εισέβαλε σε ένα γήπεδο με όπλο στη ζώνη του για να τεθεί απέναντι σε διαιτητή.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχει υποστεί κυρώσεις από την (αγγλική) κυβέρνηση και ο σύλλογος αυστηρούς περιορισμούς εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για το πού πηγαίνουν τα χρήματα (της ομαδας)».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News