ΒΟΛΟΣ - ΠΑΟΚ 0-4: Περίπατος στο Βόλο πριν την... εβδομάδα της κρίσης!

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς άνοιξε με πέναλτι τον δρόμο για τον περίπατο του ΠΑΟΚ στο Βόλο, πριν τον «τελικό» με την ΑΕΚ

Όπως και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τέσσερα γκολ εναντίον του Βόλου, όμως αυτή τη φορά κράτησε την εστία του ανέπαφη, φτάνοντας σε νίκη στην πρώτεύουσα της Μαγνησίας με το εμφατικό 0-4. Ο Κούρτιτς έπιασε 13άρι, Ίνγκασον και Σάστρε έβαλαν τα πρώτα τους γκολ για φέτος στη Σούπερ Λιγκ (με τον δεύτερο να βρίσκει δίκτυα στο ντεμπούτο του) και ο Άκπομ έκλεισε το σκορ.   

Ο ΠΑΟΚ έδειξε εξ’ αρχής τη θέληση να πάρει εκείνος την κατοχή της μπάλας και έλεγξε τον ρυθμό. Οι Ζίβκοβιτς και Άκπομ ήταν οι πλέον δραστήριοι αλλά δεν είχαν καταφέρει να κάμνουν κάποια τελική που θα «άγχωνε» τον Κλέιμαν. Ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ στο 21’, με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Μίτριτσα από τον Φερνάντες. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να φτάνει στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων αλλά να μην βρίσκει κάποια αξιόλογη τελική. Στο 29’ ο ΠΑΟΚ σκόραρε εκ νέου από στατική φάση. Ο Σβέριρ Ίνγκασον, με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από την πρώτη κεφαλιά του Κούρτιτς, έκανε το 0-2. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το εξ’ επαφής πλασέ του Μπαρτόλο.   

Ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους και δεν χαρίστηκε

Στο δεύυτερο ημίχρονο, ο Βόλος μπήκε με διάθεση να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και τα κατάφερε. Ο ΠΑΟΚ έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες για τρίτο γκολ, με τον Άκπομ στο 60’ να στέλνει με προβολή τη μπάλα άουτ, και τον Κλέιμαν στο 61’ να αποκρούει το σουτ του Ζίβκοβιτς σε τετ-α-τετ. Στο 64’ ο Κούρτιτς είδε την εκτέλεση φάουλ να φεύγει δίπλα από την εστία, αφού είχε ακουμπήσει στο τείχος. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Ζίβκοβιτς, ο Σάστρε με προβολή έκανε το 0-3, σκοράροντας στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.  

Στο 67’ ο Βόλος άγγιξε το γκολ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το σουτ του Φερλαρι, με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να φεύγει εκτός. Στο 73’ ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε μια βιαστική και λανθασμένη εκτέλεση των παικτών του Βόλου, με τον Μιτρίτσα να «σερβίρει» στον Άκπομ, ο οποίος έκλανε με προβολή το 0-4. 

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (87′ Τερεζίοου), Φερνάντες (85’ Ροσέρο), Ορόζ (77’ Σοάρες), Μπαρτόλο (46’ Ρεγκατέν), Φαν Βέερτ. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (76’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (78’ Εσίτι), Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς (76’ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (72’ Αουγκούστο), Μιτρίτσα, Άκπομ (78’ Τσόλακ). 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News