The Karpet Show: Ο Μαρτίνς αδίκησε τους παίκτες του Ολυμπιακού που έπαιξαν στο «Βικελίδης»

Ο Παναθηναϊκός και ο Αρης κέρδισαν στα χθεσινά ντέρμπι των play off τους αδιάφορους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: το έκαναν μολονότι αγωνίστηκαν εκτός έδρας γιατί αποδείχτηκε πως είχαν πολύ μεγαλύτερα κίνητρα.

Χρειάζονταν και οι δυο τους βαθμούς στην προσπάθειά τους να πάρουν εισιτήρια για τα προκριματικά Conference League, αλλά όπως αποδείχτηκε είχαν κι ένα δεύτερο στόχο ιστορικό. Εκαναν και οι δυο κάτι πολύ σπάνιο: έκλεισαν την σεζόν χωρίς ήττα από αυτόν που θεωρούν αιώνιο αντίπαλό τους σε τέσσερα ματς. Ο Αρης μάλιστα τα κατάφερε χωρίς καν να δεχτεί γκολ από τον ΠΑΟΚ, κερδίζοντας τον δυο φορές στην Τούμπα και συνολικά τρεις στη χρονιά.

Ο ΠΑΟ και ο Αρης είναι μεγάλες ομάδες κι είχαν πάνω από όλα συνείδηση μις ιστορικής ευκαιρίας. Ηταν πολύ μεγάλη για να πάει χαμένη. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσαν απλά να κερδίσουν ή να μην χάσουν: οι αντίπαλοί τους ήθελαν να κάνουν κάτι που θα μπει στα βιβλία της ιστορίας τους. Και τα κατάφεραν μάλλον εύκολα.

Η κακή ιδέα του Πέδρο Μάρτινς

Ο ΠΑΟ εκμεταλλεύτηκε την κακή ιδέα του Πέδρο Μάρτινς να επαναφέρει τους  βασικούς του στην ενδεκάδα: οι επιστροφές αποδείχτηκαν καταστροφές και δεν είναι παράξενο. Στο όνομα ενός οπαδισμού που απαιτεί από κουρασμένους και ξεζουμισμένους παίκτες πράγματα που απλά δεν μπορούν να κάνουν, ο Μαρτίνς αδίκησε τους παίκτες που έπαιξαν πολύ καλή μπάλα την Κυριακή στο Βικελίδης. Τι θα πάθαινε ο Ολυμπιακός αν έπαιζαν χθες ο Ανσρούτσος, ο Κανέ, ο Κουντέ, ο σαφώς λιγότερο κουρασμένος από τον Αγκιμπού Καμαρά Καρβάλιο, ο Βρουσάι, ο Τζολάκης ή ο Μπακαλιάνης; Νομίζω τίποτα πιο πολύ από αυτό που έπαθε: έτσι κι αλλιώς έχασε. Αν ωστόσο, ως όφειλε, ο κόουτς έδινε μια δεύτερη ευκαιρία στους παίκτες που την άξιζαν θα μπορούσε να τους δει κόντρα σε ένα φορμαρισμένο αντίπαλο και να μετρήσει τις δυνατότητες τους: είναι να απορείς γιατί δεν το έκανε.

Τώρα απλά φόρτωσε παίκτες κουρασμένους με ένα ματς ακόμα και θα είναι για όλους δύσκολο και το ματς με τον ΠΑΟΚ και το ματς με την ΑΕΚ: για τους βασικούς γιατί δεν στέκονται στα πόδια τους και για τους αναπληρωματικούς γιατί μετά το χθεσινό η απογοήτευσή τους μεγάλωσε.  Επειδή στο ποδόσφαιρο της γκρίνιας στα Social Media μένουν πάντα οι τελευταίες εντυπώσεις, ο Μαρτίνς κινδυνεύει να κλείσει τη σεζόν με τεράστια ερωτηματικά τα οποία του χρόνου θα τον συνοδεύουν από το πρώτο φιλικό. Όλα αυτά γιατί ξέχασε (;) πως η ενδεκάδα που παράταξε χθες αποτελούταν από παίκτες που στο Καραϊσκάκη στα play off έχουν δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς, κέρδισαν μόνο τον Αρη με ένα πέναλτι και τον ΠΑΣ με ένα γκολ στις καθυστερήσεις κι αποκλείστηκαν σε αυτό από τον ΠΑΟΚ, πάλι γιατί πλήρωσαν λάθη στην άμυνα. Την οποία φυσικά δεν θα μπορούσε ποτέ να διορθώσει η παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου που είναι αδύνατο στην ηλικία που βρίσκεται να παίξει βασικός σε δυο δύσκολα ματς σε τρεις μέρες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News