Super League: Από τον Φορτούνη στον Κόντε, οι μεγάλες επιστροφές και το τέλος του Γολγοθά

Εισήλθαμε στην Εβδομάδα των Παθών, όμως για ορισμένους οι γολγοθάδες δεν είναι μπροστά τους αλλά πίσω τους.

Ο λόγος για τους ποδοσφαιριστές που είχαν υποστεί σοβαρότατους τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν ή και νωρίτερα και ο τρέχων Απρίλιος είναι γι’ αυτούς η εποχή της λύτρωσης, ο μήνας της επιστροφής στους αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά επτά παίκτες της Super League 1 μπήκαν ήδη σε φάση… Ανάστασης κι αφού χρειάστηκε προηγουμένως να κουβαλήσουν για κάμποσους μήνες τον σταυρό τους. Έναν σταυρό που είναι ό,τι χειρότερο για κάθε αθλητή καριέρας. Πάμε να τους δούμε:

Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)

Ηταν τέλη Ιουνίου, στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, κόντρα στην Βόλφσμπεργκερ. Υστερα από ένα άτσαλο πάτημά του, ο διεθνής επιτελικός μέσος ένιωσε ενοχλήσεις. Οι φόβοι επαληθεύτηκαν: ρήξη χιαστού. Μετά από 315 ημέρες, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ο «ερυθρόλευκος» άσος από την Καλαμπάκα επανεμφανίστηκε. Ο Πέντρο Μαρτίνς τον έβαλε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο κι αυτή την Κυριακή, στο clasico με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο Πορτογάλος το επανέλαβε. Βέβαια, τ’ αποτελέσματα και στο ένα και στο άλλο ντέρμπι δεν ήταν αυτά που ήθελαν στον Πειραιά, όμως για τον Φουρτούνη οι συγκεκριμένες συμμετοχές αποτελούν βήματα προς την κανονικότητα.

Νέλσον Ολιβέιρα (ΠΑΟΚ)

Το περασμένο καλοκαίρι ο πορτογάλος πρώην φορ της ΑΕΚ μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ, έναντι αδρότατης αμοιβής. Ωστόσο, στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Μποέμιανς έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού. Οδυνηρή εξελιξη, και για τον ίδιο τον Ολιβέιρα και για τον «Δικέφαλο», καθώς του είχε κάνει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στο εκατομμύριο. Επειτα από οκτώ μήνες, στις 17/4/2022, στο τοπικό ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης, ο Ολιβέιρα επανήλθε. Μπήκε στο 79ο λεπτό, μπας και βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Ο Αρης, βέβαια, διατήρησε μέχρι τέλους το 1-0, αλλά ο Πορτογάλος έδειξε, έστω και για λίγο, ότι μπορεί να καταστήσει τους «ασπρόμαυρους» απειλητικότερους. Το έδειξε ιδίως μ’ εκείνο το δυνατό σουτ που πέρασε λίγο έξω από την εσία του Χουλιάν Κουέστα…

Γιώργος Λιάβας (Παναιτωλικός)

Προτού καλά καλά κλείσει τα 20, ο Γιώργος Λιάβας είχε φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Παναιτωλικού. Όμως, τον Ιανουάριο του 2021, στο παιχνίδι της ομάδας του Αγρινίου με τον ΠΑΟΚ, ο νεαρός αμυντικός από το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου υπέστη ρήξη χιαστού. Και πάνω που είχε αρχίσει να μετρά αντίστροφα, τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, υπέστη τον ίδιο τραυματισμό και στο άλλο γόνατο! Μετά από 15 μήνες, ο Λιάβας επέστρεψε. Στο ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης έκατσε στον πάγκο. Λογικά, μέχρι τέλους τον πλέι άουτ ο Γιάννης Αναστασίου θα του δώσει και χρόνο συμμετοχής.

Ιβάν Βαρόνε (Παναιτωλικός)

Ο Ιβάν Βαρόνε ήταν ο δεύτερος άτυχος του Παναιτωλικού. Στις 24 Οκτωβρίου, στο ματς του Χαριλάου με τον Αρη, ο Ναπολιτάνος έπαθε ρήξη χιαστού, ευτυχώς όχι ολική. Εντούτοις, έπρεπε να μείνει 160 ημέρες στα «πιτς» ωσότου ξαναπαίξει. Αυτό έγινε στις 2 Απριλίου, στον αγώνα της ομάδας του Αγρινίου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο των πλέι άουτ.

Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα)

Στις 20 Σεπτεμβρίου, στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό, ο Πέδρο Κόντε έπαθε ρήξη χιαστού. Ενα σοκ, τόσο για τον έμπειρο στράικερ, όσο και για την ομάδα της Ηπείρου, καθώς πρόκειται για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της.  Ο πρότερος ποδοσφαιρικός βίος του Ισπανού στην ομάδα των Ιωαννίνων, αλλά και το γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα στην Τούμπα, είχαν καλλιεργήσει προσδοκίες… Τελικά, ο Κόντε επανήλθε πριν από μερικές ώρες: στο 78 λεπτό της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες» επανεμφανίστηκε ως αλλαγή στη θέση του Μίχαελ Γκαρντάφσκι.

Νταν Ριένστρα (Βόλος)

Ο Ολλανδός αμυντικός μέσος ήταν βασικό γρανάζι της λειτουργίας του Βόλου, καθώς είχε παίξει σε 29 ματς και είχε σημειώσει και δύο γκολ. Τον Ιούλιο τραυματίστηκε κατά την προετοιμασία της ομάδας του στην Ολλανδία.  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, που έδειξε ρήξη χιαστού. Ετσι, χρειάστηκε να μείνει εκτός για περισσότερους από οκτώ μήνες. Επανήλθε στις 8 Απριλίου, όταν στο 77ο λεπτό του 3-0 επί της Λαμίας αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Σέικ Ντουκουρέ (Άρης)

Αφήσαμε τελευταίο τον Σέικ Ντουκουρέ. Τον Φεβρουάριο του 2019 ο Ντουκουρέ υπέστη ρήξη χιαστών κι έμεινε εκτός δράσης για 309 μέρες! Τον Ιούλιο του 2020, υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα με συνέπεια να βρεθεί εκτός γηπέδων για άλλες 189 μέρες. Ακόμη χειρότερο ήταν ότι η Λεβάντε δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να αναζητήσει το περασμένο καλοκαίρι την… επανεκκίνησή του στη Λεγανές. Δεν βρήκε, όμως, θέση βασικού και όταν κάποια στιγμή, σε ματς με την Αλκορκόν, μπήκε στην αρχική ενδεκάδα, τραυματίστηκε… Τελικά, τον Ιανουάριο ήρθε στην Ελλάδα, αλλά η άνοιξη άργησε μερικούς μήνες. Το πρώτο του πλήρες ενενηντάλεπτο με τα κιτρινόμαυρα του Αρη ήταν αυτή την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου σημείωσε και το μοναδικό γκολ στο θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι. Κάλλιο αργά, πάντως, παρά ποτέ.

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News