Σαν σήμερα: Ο Ολυμπιακός αποκτά τον παιχταρά και... μπελά Ζλάτκο Ζάχοβιτς

Ήταν σαν σήμερα το 1999 που ο Ολυμπιακός, λίγες μέρες μετά την απόκτηση του Ζιοβάνι σίλβα ντε Ολιβέιρα από τη Μπαρτσελόνα, κάνει δικό του και τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς από την Πόρτο. Τότε έμοιαζε μια ιδανική επιλογή ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκε ότι μαζί με την τεράστια κλάση και ποιότητα του Σλοβένου έφερε στο Ρέντη και έναν πολύ ιδιαίτερο και δύσκολο χαρακτήρα που προκάλεσε προβλήματα και το φινάλε της σχέσης ήρθε πολύ πιο γρήγορα και άδοξα απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Έχοντας… ζεσταθεί για τα καλά η διοίκηση των Πειραιωτών λίγες μέρες μετά την απόκτηση του Ζιοβάνι και ελπίζοντας πως οι «μεγάλοι» παίκτες θα φέρουν και «μεγάλη» πορεία στην Ευρώπη και δη το Champions League βάζει ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη (σ.σ.: 5 δισεκατομμύρια δραχμές τότε, περίπου 13,5 εκατ.ευρώ σήμερα) για τον διεθνή Σλοβένο. Ο 27χρονος τότε Ζάχοβιτς έκανε… πάταγο αφού ως παίκτης της Πόρτο την προηγούμενη σεζόν μετρούσε 29 εμφανίσεις και 14 γκολ ενώ στην εθνική του ήταν ο απόλυτος ηγέτης. 

Το φλερτ άρχισε εκείνο το καλοκαίρι στο νησί της Κω όπου ο Ζάχοβιτς έκανε διακοπές με τη σύζυγό του. Όταν έγινε γνωστό αυτό στη διοίκηση του Ολυμπιακού μέλη της ταξίδεψαν ως εκεί για να βρουν τον Σλοβένο και να τον ρωτήσουν αν ενδιαφέρεται. Λέγεται ότι απάντησε καταφατικά και τους παρέπεμψε στην Πόρτο. Το επόμενο ταξίδι των ερυθρόλευκων ήταν για την Πορτογαλία και τα γραφεία των «δράκων». Στο Πόρτο ωστόσο η κατάσταση ήταν διαφορετική. Στην Κω ο Ζάχοβιτς φάνηκε πολύ θετικός αλλά όταν ήρθε η ώρα να υπογράψει εμφανίστηκε διαφορετικός. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο Σλοβένος πήγε με σορτς και παντόφλες! Επίσης λέγεται ότι είχε και ακουστικά στα αυτιά δείχνοντας λίγο… σνομπ προς τους Πειραιώτες. Εν τέλει οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν πίσω παρότι ο Ζάχοβιτς έδειχνε να μην έχει διάθεση αφού τον ήθελε πολύ ο τότε τεχνικός της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και όπως αποδείχθηκε, ήταν ένα λάθος αυτό… Αν έχει κάτι καλό να θυμάται κανείς από την παρουσία του Ζάχοβιτς είναι μια γκολάρα στο ιστορικό 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για το Champions League.

 

Πέραν τούτου, μηδέν. Μόνο προβλήματα που έγιναν περισσότερα όταν απολύθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και αντικαταστάθηκε από τον Ιταλό, Αλμπέρτο Μπιγκόν. Αφού έκανε… ανταρσία για περίπου δύο μήνες, αποχωρώντας δίχως άδεια από την ομάδα και απέχοντας από τις υποχρεώσεις της, πείστηκε να γυρίσει πίσω. Τον Γενάρη του 2000 πια οργανώθηκε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να πειστούν άπαντες ότι ήταν όλα εντάξει και ο Ζάχοβιτς θα επέστρεφε κανονικά στην ομάδα. Ωστόσο τίποτα δεν ήταν εντάξει. Αμφότερες οι πλευρές έκαναν υπομονή ως το φινάλε της σεζόν όταν και ο παίκτης πουλήθηκε στη Βαλένθια με περίπου τα μισά λεφτά απ’ όσα είχε αποκτηθεί… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News