Ρεμί Καμπελά: «Θέλω να παίξω στην Ευρώπη, είτε με ομάδα στην Ελλάδα είτε στη Ρωσία»

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «France Bleu Herault» παραχώρησε ο Ρεμί Καμπελά που έχει «συνδεθεί» και με τον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες μέσω δημοσιευμάτων και στο εξωτερικό.

Ο 32χρονος Γάλλος επιτελικός χαφ που έμεινε ελεύθερος από την Κράσνονταρ, ως συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε ότι προτιμάει ο επόμενος σταθμός της καριέρας του να είναι μία ομάδα που να αγωνίζεται στο Champions League και σε υψηλό επίπεδο. 

«Η προτεραιότητά μου είναι να πάω σε έναν σύλλογο που να είναι σταθερός, με παίκτες με τους οποίους μπορώ να τα πάω καλά, με τους οποίους να μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο. Θα το κάνω, ακόμα και εάν χρειαστεί να μειώσω τις αποδοχές μου στο μισό», τόνισε ενώ συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων». 

«Είναι αλήθεια ότι αυτό που ψάχνω είναι να παίζω σε έναν σύλλογο που να αγωνίζεται στο Champions League, όπως στην Ελλάδα (σ.σ. ο Ολυμπιακός) ή στη Ρωσία. Αναζητώ το κορυφαίο επίπεδο και αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα κάνω τα πάντα για να γίνει. Μου αρέσει το υψηλό επίπεδο, μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, σε ανταγωνιστικό επίπεδο». 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να παίξει σε ομάδα στην πατρίδα του:

«Στην παρούσα φάση, αναρρώνω από τον τραυματισμό μου, είμαι σε περίοδο αποκατάστασης και σύντομα θα είμαι και πάλι σε θέση να αγωνιστώ.  Μίλησα με την οικογένειά μου και αποφασίσαμε ότι δεν θα αγωνιστώ σε ομάδα εκτός Ευρώπης, ακόμα κι αν υπάρχουν καλές προτάσεις. Θέλω να μείνω στην Ευρώπη, θέλω να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο και θέλω να έρθει η οικογένειά μου να με δει να παίζω. Αυτό είναι σημαντικό για μένα. Συζητώ με συλλόγους και στη συνέχεια θα πάρω την απόφασή μου. Συνεχίζουν να έρχονται προτάσεις από ομάδες εκτός Ευρώπης (Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία), αλλά προτιμώ να μείνω και να παίξω σε μία ομάδα με λιγότερα χρήματα. Δεν έχω πρόβλημα να πω «όχι» σε προτάσεις με πολλά χρήματα. Θέλω να είμαι κοντά η οικογένειά μου, να έρθουν να με δουν να παίζω, γιατί δεν είμαι πια 20 ετών και θέλω να τους έχω κοντά μου στο γήπεδο». 

Πρόσφατα, ο Γάλλος μέσος είχε δηλώσει για τον Ολυμπιακό: «είναι ένας όμορφος σύλλογος που παλεύει κάθε χρόνο για τον τίτλο και να είναι στο Champions League. Εκεί παίζει ο φίλος μου, Γιαν Εμβιλά, που είχαμε πολύ καλή συνεργασία στη Σεντ Ετιέν. Έχω πολύ καλή πληροφόρηση για τον Ολυμπιακό, είναι σύλλογος που με ενδιαφέρει όμως έχω άλλες προτάσεις. Θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News