Πέδρο Μαρτίνς: «Να φέρει και άλλους βαθμούς ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα - Όσο δημιουργούμε, δεν ανησυχώ»

Δηλώσεις ενόψει του εξ αναβολής αγώνα της Super League που έχει ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα Τρίπολης, έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για αρκετά ζητήματα των «ερυθρόλευκων», αλλά και για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και συγκεκριμένα τη διοργάνωση του Conference League.

«Υπάρχει αρκετό πρωτάθλημα ακόμη»

«Υπάρχει αρκετό πρωτάθλημα ακόμη, θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια που έχουμε, υπάρχει το ματς με τον Αστέρα, που κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε, πρέπει να υπηρετήσουμε το κλαμπ και στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα να κερδίζει. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα».

Για το αν θα κάνει διαχείριση στα playoffs, αν μπει με διψήφια διαφορά: «Θα δοθεί χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που το χρειάζονται, όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό βρίσκονται γιατί έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, όλοι το αξίζουν, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση πριν από τον αγώνα θα παίρνει και τη θέση».

«Ευχόμαστε ο ΠΑΟΚ να φέρει και άλλους βαθμούς στην Ελλάδα»

Για το αν κάνει καλό ο αποκλεισμός από την Ευρώπη: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι θετικό, θέλαμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, δεν νομίζω θα είχαμε κάποιο πρόβλημα. Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος από εμάς και δεν καταφέραμε να τον περάσουμε. Αυτό που ευχόμαστε τώρα είναι να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να δίνει βαθμούς στην Ελλάδα, που είναι σημαντικό. Θα θέλαμε και εμείς να είμαστε σε αυτή τη θέση, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες ή ελαφρυντικά. Δεν τα καταφέραμε, ήταν το όνειρό μας. Πρέπει να το δεχθούμε και να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια, παίζει σε όλες τις διοργανώσεις, με λίγο χρόνο προετοιμασίας και λίγο χρόνο για διακοπές. Θέλουμε να είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, όποιος δουλεύει στον Ολυμπιακό πρέπει να ονειρεύεται να είναι στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή την στιγμή δεν το έχουμε καταφέρει, δεν ψάχνουμε όμως ελαφρυντικά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι καλό».

Για τον Γκάρι Ροντρίγκες: «Γνωρίζαμε τις δυνατότητες του όταν τον πήραμε, είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα άλλα εξτρέμ που είχαμε. Είναι ένας παίκτης που ελπίζαμε να μας βοηθήσει με την ποιότητά του και τη νοοτροπία του. Όταν ήρθε ήταν εκτός ρυθμού, η προσπάθειά του διεκόπη πολλές φορές από τον covid ή τραυματισμούς. Αυτή την στιγμή ελπίζουμε να έχουν μείνει πίσω και να προσφέρει στην ομάδα όλα αυτά που ξέρουμε ότι μπορεί, όταν βρει ρυθμό».

Πέδρο Μαρτίνς: «Θέλω να έχει ο Ολυμπιακός περισσότερο ένστικτο στην επίθεση»

Για τα 15 δοκάρια στο πρωτάθλημα: «Έχουμε δεχθεί κριτική για πολλούς λόγους, είτε γιατί δεν δημιουργούμε αρκετές φάσεις, είτε γιατί δεν σκοράρουμε όταν δημιουργούμε, είτε ότι κάνουμε δοκάρια, είτε γιατί δεν είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Τώρα είναι αυτό το χαρακτηριστικό μας, θα ανησυχούσα περισσότερο εάν η ομάδα δεν είχε την παρουσία που είχε χθες. Θα ήθελα να έχει περισσότερο ένστικτο, όσο η ομάδα δημιουργεί όπως χθες και έχει την απόδοση θα είμαι ικανοποιημένος».

Για το αν θα υπάρχουν εκπλήξεις ενόψει Αστέρα: «Θα εκτιμηθεί η κατάσταση όλων των ποδοσφαιριστών, είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία κάποιων παικτών, κάποιοι άλλοι επανήλθαν μετά την Αταλάντα. Υπάρχει ένας ευχάριστος πονοκέφαλος, έχουμε πολλούς παίκτες και ποιότητα στο ρόστερ. Μόνο αύριο και την ημέρα του αγώνα θα είμαι σίγουρος για την ενδεκάδα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News