ΠΑΟΚ Κ15 - Ολυμπιακός Κ15 2-2 (4-5 πέναλτι): «Ερυθρόλευκος» ο πρωταθλητής Ελλάδος στον τελικό θρίλερ

ΠΑΟΚ Κ15 – Ολυμπιακός Κ15 : «Ερυθρόλευκος» ο πρωταθλητής Ελλάδος στον τελικό θρίλερ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στους Παίδες, νικώντας τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι, στο Final 4 που έγινε στο Αγρίνιο, με την κανονική διάρκεια να λήγει 2-2.

Μετά από έναν τελικό θρίλερ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας, κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Super League Κ15 στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι του ΠΑΟΚ και κατάφεραν να προηγηθούν αρκετά νωρίς στον τελικό, καθώς στο 12ο λεπτό ο Κωστούλας έκλεψε την μπάλα έκανε την ασίστ στον Ζουριδάκη, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1!

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ανήκε στον ΠΑΟΚ, καθώς οι μικροί της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη μπόρεσε να ισοφαρίσει επίσης νωρίς και ακριβώς στο ίδιο λεπτό με αυτό του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Στο 12ο λεπτό του δευτέρου μέρους, στο 52′, ο Τσίτσιλας κέρδισε το πέναλτι από τον Φράγκο ο οποίος έκανε το χέρι μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιότας και έκανε το 1-1!

Ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του τελικού, στο 80+2′ μπόρεσε να κάνει την ανατροπή, όταν ο Τσίτσιλας γύρισε από τα δεξιά στον Καρακώστα και εκείνος με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 2-1!

Παρά την… ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και στο 80+6′ βγήκε μπροστά και κέρδισε το πέναλτι ο Κωστούλας! Απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟΚ, καθώς η ανατροπή ήταν εκτός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δαρβίρας, ο οποίος έκανε το 2-2 από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Έτσι ο τελικός πήγε στη διαδικασία των πέναλτι.

Πρωταγωνιστής ο Γεωργακόπουλος

Στα πέναλτι πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Αρχικά οι δύο ομάδες ευστοχούσαν στα πέναλτι που εκτελούσαν.

Μέχρι το 4-4 για τον ΠΑΟΚ ευστόχησαν οι Ελευθεριάδης, Κοσίδης, Τσιότας, Τσίτσιλας, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού οι Φίλης, Δαρβίρας, Ζουριδάκης, Φράγκος.

Από εκεί και πέρα ανέλαβαν οι τερματοφύλακες.

Ο Μπελερής απέκρουσε το πέναλτι του Κωστούλα και στο επόμενο ο Γεωργακόπουλος κράτησε το 4-4 των πέναλτι με την απόκρουσή του στον Καρακώστα.

Ο Σουλανιάκου ευστόχησε για το 4-5 του Ολυμπιακού και ο Γεωργακόπουλος είπε «όχι» στον Ντούνγκα, δίνοντας τον τίτλο στους «ερυθρόλευκους»!

ΠΑΟΚ (Δ. Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Κοσίδης, Μύθου (76′ Δριγκάκης), Βυρσωκινός, Ελευθεριάδης, Πάνος, Τουρσουνίδης (73′ Καρακώστας), Τσίτσιλας, Ντούνγκα, Θεοφίλου (41′ Σιδηρόπουλος).

Ολυμπιακός (Τ. Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Σουλανιάκου, Καρακατσάλης, Φράγκος, Καρακώστας (75′ Φίλης), Μιχαηλίδης (55′ Οσάφι), Τζώρτζης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News