Ολυμπιακός: Τρεις λόγοι για τους οποίους το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι πιο δύσκολο απ' ότι μοιάζει

Ολυμπιακός: Τρεις λόγοι για τους οποίους το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι πιο δύσκολο απ’ ότι μοιάζει

Λίγες ώρες έμειναν για το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League στο Καραϊσκάκη, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Ένωση στο γήπεδό τους με μοναδικό στόχο, φυσικά, τη νίκη για τη διατήρηση ή και γιατί όχι την αύξηση της απόστασής τους από το δεύτερο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Η ομάδα του Πειραιά δεν μπήκε και τόσο καλά στο 2022, ωστόσο πλέον δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της. Στα τρία τελευταία ματς με Παναιτωλικό (δύο φορές) και Ιωνικό (στο δεύτερο ημίχρονο), έχει δείξει ότι βρίσκει το δρόμο προς τις καλές εμφανίσεις.

Ωστόσο κανείς στο Ρέντη δεν παίρνει τόσο στο… χαλαρό τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ναι μεν η Ένωση δεν είναι και στην καλύτερή της κατάσταση, ωστόσο αυτό δε σημαίνει κάτι για τους «ερυθρόλευκους». Άλλωστε το τόνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς σε δηλώσεις του, πως δεν τον νοιάζουν τα προηγούμενα αποτελέσματα της ΑΕΚ, αφού ξέρει πως είναι μία δυνατή αντίπαλος σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται.

Οπότε όποια και αν είναι η ψυχολογική κατάσταση της ΑΕΚ, ό,τι και αν λέγεται για τον Αργύρη Γιαννίκη, στο Ρέντη μόνο ως ένα απλό παιχνίδι δε βλέπουν την αναμέτρηση της Κυριακής.

Δεν θα έχει ο Ολυμπιακός τον κόσμο του…

Ένα σημαντικό στοίχειο για το ματς, είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Καραϊσκάκη χωρίς την παρουσία του κόσμου του. Η αναμέτρηση θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αφού υπάρχει ακόμη το μέτρο με το πλαφόν των 1.000 ατόμων στα γήπεδα και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δηλώσει πως δεν μπορούν να μπουν σε διαχωρισμό του κόσμου τους.

Οπότε από τη στιγμή που το Καραϊσκάκη θα είναι… ήρεμο, αυτό είναι κάτι το οποίο βοηθά την ΑΕΚ και όχι τη γηπεδούχο ομάδα. Διότι όλοι γνωρίζουν και πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του κόσμου προς την ομάδα του Πειραιά μέσα στο γήπεδό της και ιδιαίτερα σε τέτοια ματς, τα οποία είναι ντέρμπι.

Έχει παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη «ζημιά»

Από εκεί και πέρα, σε όποια αγωνιστική και ψυχολογκή κατάσταση και αν είναι μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, έχει ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να κάνουν ένα παιχνίδι… άνω-κάτω!

Η ΑΕΚ είναι «πληγωμένη», όπως και ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών της. Και έχει παίκτες όπως είναι οι Αραούχο, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, οι οποίοι είναι ικανοί να βγουν μπροστά και να δώσουν στην ΑΕΚ αυτό το κάτι παραπάνω και παράλληλα να κάνουν τη «ζημιά» στον Ολυμπιακό…

Παίζει και για την ψυχολογία του ενόψει Αταλάντα

Πέρα όμως από το πως μπορεί να εμφανιστεί η ΑΕΚ και τι ενδεχομένως προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί, έχει και ο Ολυμπιακός το δικό του κίνητρο για να μη δει… χαλαρά το παιχνίδι με την Ένωση στο Καραϊσκάκη.

Αυτό το κίνητρο, πέρα από το βαθμολογικό και του γοήτρου, δεν είναι άλλο από το γεγονός πως ακολουθεί το ευρωπαϊκό ματς με την Αταλάντα στην Ιταλία! Οι «ερυθρόλευκοι» την Πέμπτη παίζουν με τους Ιταλούς για τους «32» του Europa League.

Και απέναντι στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός παίζει και για τη δική του ψυχολογία ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα. Σίγουρα θα έχουνάλλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά οι Πειραιώτες με μία νίκη τους απέναντι στην ΑΕΚ και με μία καλή εμφάνιση!

Οπότε ο Ολυμπιακός έχει πολλά και σημαντικά κίνητρα για να μην εμφανιστεί χαλαρός κόντρα στους «κιτρινόμαυρους»…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News