ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το post του βοηθού του Μαρτίνς για τα πέναλτι στην Ευρώπη

Ο Αντόνιο Ενρίκες πόσταρε τα στατιστικά όλων των ομάδων στα εγχώρια πρωταθλήματα από τη σεζόν 2018/19 ως τώρα.

Ποιά ομάδα έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι στις 31 εγχώριες ευρωπαϊκές λίγκες από το ξεκίνημα της σεζόν 2018/19 μέχρι σήμερα; Ποιά ελληνική ομάδα έχει τα περισσότερα πέναλτι σ’ αυτό το διάστημα και ανά πόσα λεπτά κερδίζει ένα; Ποιά ελληνική ομάδα έχει την καλύτερη αναλογία πέναλτι και σημαντικών ευκαιριών;

Το CIES football observatory καταπιάστηκε με το συγκεκριμένο θέμα και τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητα και από μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ολυμπιακού και συνεργάτη του Πέδρο Μαρτίνς, τον Αντόνιο Ενρίκες.

Αναφορικά με τα λεπτά, ο Ερυθρός Αστέρας είναι πρώτος σε όλη την Ευρώπη σε πέναλτι με ένα ανά 239 λεπτά. Δεύτερη είναι η Ντιναμό Κιέβου με ένα πέναλτι ανά 256 και τρίτος ο ΠΑΟΚ (!) με ένα πέναλτι ανά 257. Αρκετά ψηλά και επόμενη ελληνική ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται 11ος στη λίστα (!) με ένα πέναλτι ανά 302 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο κάτω με ένα πέναλτι ανά 387 λεπτά.

Το εκπληκτικό είναι ότι στη λίστα των πέναλτι ανά σοβαρές φάσεις πρώτη ομάδα της Ευρώπης είναι ο Παναθηναϊκός! Δηλαδή έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα πέναλτι ανά σημαντικές ευκαιρίες. Ουσιαστικά παρότι δεν είναι η ομάδα με τις περισσότερες μεγάλες φάσεις είναι εκείνη που κερδίζει συχνότερα πέναλτι. Κερδίζει ένα πέναλτι ανά 15 καλές φάσεις και ακολουθούν η Λαμία (1/16), ο Παναιτωλικός και ο Άρης (1/17). Ο ΠΑΟΚ είναι στο 1/19, η ΑΕΚ στο 1/29 και ο Ολυμπιακός στο 1/31.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News