Ολυμπιακός: Σωκράτης και Μανωλάς περίμεναν εδώ και χρόνια αυτά τα ντέρμπι!

Ολυμπιακός: Σωκράτης και Μανωλάς περίμεναν εδώ και χρόνια αυτά τα ντέρμπι γιατί κάθε νίκη περιλαμβάνει και αρκετές… απαντήσεις που χρωστούσαν να δώσουν!

Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς περίμεναν εδώ και χρόνια αυτά τα ντέρμπι γιατί κάθε νίκη περιλαμβάνει και αρκετές… απαντήσεις που χρωστούσαν να δώσουν!

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ, τη νίκη, και ας μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή του. Η απόδοση των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν αυτή που προφανώς θα ήθελαν στην ομάδα, αλλά η ουσία είναι ότι οι Πειραιώτες με αυτό το 1-0 κατάφεραν να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και να διατηρηθούν στο +9 από τον ΠΑΟΚ, το οποίο ήταν και το ζητούμενο.

Από εκεί και πέρα όμως υπήρχαν θετικά στοιχεία για τον Ολυμπιακό στο ματς που είχε στο Καραϊσκάκη.

Ένα απ’ αυτά και μάλιστα από τα πιο σημαντικά, ήταν η παρουσία των Σωκράτη Παπασταθόπουλου, Κώστα Μανωλά.

Οι δυο τους έκαναν καλό παιχνίδι και φάνηκαν αρκετά αφού ήταν ένα ματς στο οποίο είχαν δουλειά, από τη στιγμή που η ΑΕΚ πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο ιδιαίτερα και κατάφερε να είναι περισσότερη ώρα στην επίθεση.

Όμως οι δύο Έλληνες στόπερ λειτούργησαν μια χαρά για τον Ολυμπιακό και ίσως να έκαναν το καλύτερό τους ματς ως δίδυμο. Ο Παπασταθόπουλος «καθάρισε» ό,τι περνούσε από μπροστά του, λειτουργώντας και εκτός περιοχής κάποιες φορές, όπως μία φάση στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Λιβάι έκανε τις ντρίμπλες του και ο Έλληνας αμυντικός έμεινε στη θέση του και τον έκοψε τη στιγμή που πήγε να μπει στην περιοχή.

Ο Μανωλάς από την πλευρά του ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι και τις στημένες φάσεις δεν έχασε καμία μονομαχία και φυσικά η άτυχη στιγμή που πήγε να βγει αυτογκόλ, δεν του διαγράφει την καλή του παρουσία στο γήπεδο.

Μέσω του Ολυμπιακού περίμεναν να δώσουν τις απαντήσεις τους σε ένα σύστημα που τους πολέμησε

Οι δυο τους ήρθαν στον Ολυμπιακό με διαφορά ενός χρόνου. Τόσο ο Παπασταθόπουλος, όσο και ο Μανωλάς όταν είπαν το ναι για τη μεταγραφή τους όλοι ήξεραν ότι θα ανέβαζαν επίπεδο την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού.

Αλλά από την άλλη ήταν και δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν… ακούσει πολλά! Τους έβγαλαν εκτός Εθνικής, είπαν ότι δημιουργούν πολλά προβλήματα μέσα στ’ αποδυτήρια και γενικότερα ότι είναι παίκτες… ακατάλληλοι για μία ομάδα.

Από την πλευρά τους τόσο ο Μανωλάς όσο και ο Παπασταθόπουλος δεν έπαιρναν θέση δημόσια όλο αυτό το διάστημα για τα όσα άκουγαν και αυτό που έλεγαν ήταν ότι για το καλο της Εθνικής δε θέλουν να μιλησουν και παράλληλα ότι θα έρθει η στιγμή να δώσουν τις απαντήσεις τους μέσα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν αυτό που τόσο ήθελαν, να αγωνιστούν μαζί σε συλλογικό επίπεδο, έτσι ώστε να δώσουν τις απαντήσεις τους σε ένα σύστημα που τους πολέμησε τόσο στην Εθνική.

Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να κάνουν το καλύτερό τους ματς απέναντι σε μια ομάδα στην οποία έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν και απο την οποία επίσης έχουν ακούσει πολλά εξαιτίας της επιλογής τους να παίξουν στον Ολυμπιακό…

Για αυτά τα ματς γύρισαν στην Ελλάδα

Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έκαναν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, ο ένας από την Ιταλία (Τζένοα) και τη Γερμανία (Βέρντερ Βρέμης, Ντόρτμουντ) μέχρι την Αγγλία (Άρσεναλ), ενώ ο άλλος στην Ιταλία σε Ρόμα και Νάπολι.

Πήραν όμως την απόφαση να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να φορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Μανωλάς για δεύτερη φορά, και η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοια ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ είναι που τους «γεμίζουν» και θέλουν να βγουν μπροστά. Γιατί αυτό έμαθαν με την καριέρα που πραγματοποίησαν, να βγαίνουν μπροστά στις ομάδες τους.

Οπότε τα ντέρμπι όπως με την ΑΕΚ, αλλά και ματς όπως με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Άρη, είναι τα παιχνίδια για τα οποία γύρισαν στην Ελλάδα οι δυο τους!

«Έδεσαν» στο κατάλληλο σημείο

Επιπλέον παίκτες όπως οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος είναι αυτοί οι οποίοι περίμένουν πως και πως αγώνες όπως αυτός που έρχεται για τον Ολυμπιακό. Με την Αταλάντα στην Ιταλία!

Είναι ένα ευρωπαϊκό ματς και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πολλά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς! Είναι από τα παιχνίδια που και η ομάδα περιμένει από τους δύο Έλληνες στόπερ να βγουν μπροστά και να δώσουν πράγματα. Και η αλήθεια είνα πως οι δυο τους δείχνουν να «δένουν» και να βρίσκουν τη χημεία τους, στο κατάλληλο χρονικό διάστημα, αφού έρχονται οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη και μάλιστα κόντρα σε δυνατή ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News