Ολυμπιακός PreSeason: Τα «10άρια» και το 10άρι

Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αποκτήσει ένα νέο επιτελικό χαφ, ένα 10άρι που θα κάνει τη διαφορά στη δημιουργία. Και μέχρι να το βρει ο Πέδρο Μαρτίνς θα περιμένει να μοιράζεται η δουλειά από τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών της Super League

Υπάρχει ήδη ένα κανονικό 10άρι, ο Καρβάλιο. Υπάρχει και ο Βαλμπουενά που παίζει και στο 10 αλλά και στα φτερά όπως συνέβη στο φιλικό με την Κρακόβια και από τα πόδια του δημιουργήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες. Υπάρχει και ο Μαντί Καμαρά που δεν είναι 10άρι αλλά ο Μαρτίνς τον βάζει στα τετραγωνικά του 10αριού, πίσω από τον φορ όπως συνέβη με τους Πολωνούς και έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν, για να κάνει δουλειές 10αριού αλλά και τις άλλες δουλειές που ταιριάζουν στα δικά του ποδοσφαιρικά γονίδια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτοιμος σε… 4-2-3-1

Δημιουργία βεβαίως μπορεί να προκύψει και από άλλους παίκτες, άλλων θέσεων. Για το ποδόσφαιρο του 2022 μιλάμε εξάλλου όπου οι περισσότεροι παίκτες είναι πολυσύνθετοι και αν δεν είναι οφείλουν να γίνονται για να χρησιμεύουν πιο πολύ στις ομάδες και να χαρακτηρίζονται απαραίτητοι. Π.χ. σε μία από τις μεγάλες φάσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην Κρακόβια η σέντρα βγήκε από το δεξί πόδι του δεξιού μπακ, Άβιλα, αλλά ούτε ο Ελ Αραμπί σε πρώτο χρόνο ούτε ο Μασούρας σε δεύτερο κατάφεραν να κάνουν την επαφή που έπρεπε με τη μπάλα και να τη σπρώξουν στα δίχτυα.

Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό μετράει, να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα. Το ποιός θα δημιουργεί και ποιός θα εκτελεί μοιάζει δευτερεύον αν τελικά υπάρχει γκολ. Όπως επίσης μοιάζει δευτερεύον και αν η φάση δημιουργείται σε open play ή με στημένη μπάλα.    

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμπουμπακάρ για τα casa de Papel του Θρύλου

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News