Ολυμπιακός: Ποιόν... επισκίασε (και αδίκησε) ο Εμβιλά

Ολυμπιακός: Ποιόν… επισκίασε (και αδίκησε) ο Εμβιλά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League

Ο Γιαν Εμβιλά αναδείχθηκε (από τη Nova) MVP του Ολυμπιακός-ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Αναμφίβολα ήταν πολύ καλός ο έμπειρος Γάλλος χαφ αν και έχει ως μεγάλο «μελανό» σημείο τη μη αντίδρασή του στη φάση του 1-1, όπου δεν πήδηξε να πάρει την κεφαλιά (πριν εμφανιστεί ο Σιμάνσκι) και να καθαρίσει τη φάση.

Ηγετική φυσιογνωμία

Ωστόσο σ’ αυτό το ντέρμπι ήταν πολύ καλός, αληθινά ηγετική φυσιογνωμία και λόγω του 1-1 δεν επισημάνθηκε όσο έπρεπε, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Μην ξεχνάμε ότι απέναντί του είχε και έναν πολύ ικανό επιθετικός όπως είναι ο Σέρχιο Αραούχο που έχει και καλή παράδοση απέναντι στους Πειραιώτες με 5 γκολ και 1 ασίστ σε 11 αγώνες.

Δεν πήρε ανάσα ο Αραούχο

Ο Σωκράτης ωστόσο δεν τον άφησε να πάρει ανάσα τον 30χρονο επιθετικό των κιτρινόμαυρων που πέρασε ως απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Ο έμπειρος στόπερ, όταν το έκρινε απαραίτητο, ανέβαινε ψηλά βγαίνοντας πρώτος στη μπάλα. Πέρα από τον Αραούχο μάλιστα, ο Παπασταθόπουλος είχε και σωρεία αμυντικών ενεργειών απέναντι σ’ έναν άλλο επικίνδυνο παίκτης της ΑΕΚ, τον Άμραμπατ, δίνοντας άπειρες μάχες και -ποδοσφαιρικό- ξύλο.

Σωκράτης και μετά Όλεγκ

Αυτός ο Σωκράτης ήταν ο Σωκράτης που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, να καθοδηγεί την άμυνα σε μια βραδιά που ο Παπέ Σισέ ήταν μετριότατος, στα όρια του κακού όπως και ο Κένι Λαλά. Αντιθέτως αρκετά καλός αμυντικά (τον έκανε… αλλαγή τον Λιβάι Γκαρσία) και μια σέντρα πάρε-βάλε στον Ελ Αραμπί που άνοιξε το κοντρόλ και έχασε σπουδαία ευκαιρία, ήταν ξανά ο μαχητής Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόμογλου: Γιατί θα το σηκώσει το 47ο ο Ολυμπιακός έστω και με… νεκρά ταχύτητα.

Γρομητσάρης: Άμα χάνει αυτά ο Ελ Αραμπί, ποιός θα τα βάλει;

Όχι Τόμας, δεν είναι μόνο σύμπτωση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News